Nesalomiva zaštita za telefon (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nesalomiva zaštita za telefon (FOTO, VIDEO)

Testirani na ispadanje 10 puta zaredom pri brzini od 65 kilometara na sat i lupani čekićem.

  Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Proizvodnja dodataka za telefone je postala izuzetno unosan biznis, a među proizvođačima dodatne opreme već smo za vas sa IFA 2018 sajma u Berlinu izdvojili emodži punjače, koji su neodoljivi, dok ćemo se ovog puta pozabaviti nečim ozbiljnijim - zaštitom telefona od padova, udaraca i loma, kako kućišta, tako i ekrana.

Ako ste trapavi ili jednostavno želite da maksimalno zaštitite svoj telefon po svaku cenu, onda za vas imamo dva proizvođača, o čijim proizvodima bi trebalo dodatno da se raspitate - PanzerGlass i ElementCase.

UPS?! :D (FOTO, VIDEO)

PanzerGlass je poznata po proizvodnji zaštitnih folija i posebno stakla, koje se stavlja preko ekrana telefona i čini ga gotovo neuništivim. Da su ozbiljan proizvođač dokazali su i na svom štandu, na kojem smo prisustvovali udaranju telefona macom. Bez prevare, jasno se videlo da telefon odskače od stola, dok su u drugom delu štanda prikazivali ubadanje PanzerGlass stakla šrafovima, grebanje ključevima i drugim oštrim predmetima i alatom.

Sledeći je MyScreen proizvođač, koji je svoja dijamantska i premijum stakla bušio bušilicom, kako bi dokazao da su to najizdržljivija stakla - nama dosta, ako nas pitate!

Naravno, ništa nije moglo da ošteti staklo niti ekran, kao što možete da vidite i u naša dva video snimka, koja smo napravili na štandovima. Nažalost, ova premijum zaštita za ekran bilo kog telefona košta prilično puno za naše uslove, do 100 dolara i da bi se adekvatno montirala na ekran potrebno je pratiti uputstva, koja su data samo na engleskom jeziku. Ukoliko govorite engleski, nemački ili neki od podržanih jezika možete da se obratite i kompanijama preko telefona za aplikaciju stakla, jer prema onome što smo videli na štandovima to nije jednostavna procedura, kao što je lepljenje folije, recimo.

Ukoliko se odlučite za kupovinu izdržljivog MyScreen ili PanzerGlass stakla moći ćete da ga proučite onlajn i da ga u Srbiju dobijete poštom, uz troškove poštarine (u Srbiji ne važi gratis isporuka). Ova stakla su dostupna za gotovo sve modele aktuelnih telefona, uključujući i Android i iOS modele.

Treći, još zanimljiviji proizvod, koji će dodatno ojačati telefon su neuništive maske kompanije ElementCase. Ova kompanija je proizvela patentirana kućišta, koja opasavaju telefon u potpunosti i pričvršćuju se posebnim šrafovima, koji su unikatni za svaku masku. Uz masku se isporučuje i alat, koji služi za njeno skidanje, ali u kompaniji savetuju da to korisnici ne čine sami, nego da donesu telefon njima na “demaskiranje“ ili da ih kontaktiraju putem neke video veze, kako bi se sve odradilo bez posledica po telefon.

Dobro, zašto bi neko sebi tj. svom telefonu radio ovako nešto - stavio ga u neuništivu masku, koja se pritom jedva može skinuti. Na ElemntCase štandu kažu ovako: “Mnogi ljudi znaju da neko vreme neće menjati svoj telefon - ili su vezani ugovorom za njega ili ga jednostavno vole i sigurni su da ga uskoro neće menjati. Takođe, svesni su ili da rade u teškom radnom okruženju ili da jednostavno ne umeju da zaštite svoj telefon od samih sebe, pa su rešeni da to ova maska uradi umesto njih. Bilo je svakakvih primera korisnika - od dece, preko zaposlenih u građevinskoj i teškoj industriji, do sportista, koji su blizu vode i peska, kao i sasvim običnih ljudi, poput vas i mene“.

Prema onome što smo videli na štandu proizvođača maske se prave od posebnih polimera, koji su kompozitni, sastavljeni od više vrsta materijala, posebno osmišljenih i testiranih za izdržljivost, od providne plastike, metala, gume i drveta, koje se  koristi samo za “šik“ maske.

ElementCase kućišta su testirana na ispadanje na beton 10 puta zaredom pri brzini od 65 kilometara na čas, ne menjaju oblik ni pri izuzetnom pritisku po bočnoj ili uzdužnoj osi, ne mogu se uvrtati, makar ne lako, a neke su i potpuno vodonepropusne i podležu vojnim standardima zaštićene opreme.

Neki misle da su ove maske ružne, neki da su beskrajno korisne, ali je poenta da je telefon potpuno zaštićen i da će zaista biti sačuvan dok god je u nekoj od ovih maski. Naravno, u zavisnosti od cene svaka od maski ima i nivo zaštite, a početna cena je 39 dolara, pa sve do 199 dolara.

Ne mogu pasti niže... (FOTO, VIDEO)

Nažalost, ove maske se uglavnom proizvode samo za iPhone, a od Android uređaja za Galaxy S8 i Galaxy S9 seriju, što nas je potpuno razočaralo, jer nismo mogli da dobijemo gratis promo za naš Note 9 :) Zapravo, nismo ni sigurni da bismo je zašrafili za telefon, da budemo potpuno iskreni…

Šta biste vi stavili na svoj mobilni - staklo, kućište ili možda oba?

Pratite naše društvene mreže za slike, video i izveštaje i ne zaboravite da pratite oznaku IFA 2018 na MONDO sajtu i #MobITIFA2018 oznaku na društvenim mrežama!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA