Najbolji PC na svetu je iz Srbije (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji PC na svetu je iz Srbije (VIDEO)

To kažu i publika i žiri prestižnog svetskog takmičenja.

  Izvor: Promo / PCAXE

Tim iz Srbije "AXE-R" napravio je najatraktivniji personalni računar na svetu, koji je na takmičenju "CMWS 2018" odlukom stručnog žirija, zauzeo prvo mesto u apsolutno najtežoj kategoriji "Scrach Build", ali je proglašen najboljim i glasovima publike.

Pre jednog meseca Nenad Đorđević, Nemanja Đorđević i Dušan Srbljak prijavili su svoj projekat "AXE-R" za učešće na prestižnom svetskom prvenstvu u modifikacijama i inovacijama računara i računarskih kućišta "Case Mode World Series 2018".

Nesvakidašnji atraktivni heksagoni dizajn i impresivne komponente veštačke inteligencije izdvajaju "AXE-R" i čine ga posebnim u odnosu na sve ostale računare.

Kućište poseduje skup senzora, koji u svakom momentu prate sve vitalne parametre računara, uključujući vlažnost i temperaturu vazduha. Prisutne su i komponente, koje samo brinu o tome da, ukoliko dođe do curenja tečnosti, on bude automatski isključen, a ukoliko temperatura nije optimalna, poklopac se otvara radi provetravanja.

Kućište iz Srbije nemoguće je uključiti bez fizičkog ključa niti otvoriti poklopac “haube“ bez kodiranog i skrivenog RF ključa. Takođe, “hauba“ je pokretna i automatski se otvara i zatvara.

Prvi put u istorijatu takmičenja "CMWS" jedan isti projekat je osvojio prvo mesto u kategoriji glasanja publike, kao i prvo mesto u apsolutno najtežoj kategoriji "Scrach Build" koju je ocenjivao stručni žiri.

Pogledajte AXE-R mašinu i njen tim:

Projekat se udaljio od onoga na šta se tržište naviklo, od rasporeda komponenti, pa sve do detalja poput senzora, osvetljenja, vodenog hlađenja, što su publika i stručnjaci prepoznali. “Na ovaj način“, ističe u saopštenju tim "AXE-R", “pokazali smo da pi-si kakav svi poznajemo može da se redefiniše“.

Stav tima, koji je na projektu radio devet meseci, jeste da je “veoma bitno i da se motivišu mladi ljudi iz celog regiona i da im se pokaže da je sve moguće, ukoliko imaš dobru ideju, volju i ambiciju da nešto postigneš“.

Tim je pripremio detaljni video-serijal na kanalu "PCAXE" na YouTube kanalu u kojem, kroz edukaciju, “na zanimljiv način prikazuje razvoj projekta i kako se, uz posvećen rad i trud, sve može postići“.

Dušan Srbljak, naš popularni YouTube-r, ovako je opisao kako se oseća povodom ove nagrade: “Najbolji PC dolazi iz Srbije! Ne mogu da se saberem... Pobedili smo u najzahtevnijoj kategoriji, a istovremeno i osvojili nagradu publike. I žiri i publika misli da smo najbolji! Hvala svima od srca na podršci! Kada sredim utiske, javljam koji su nam sledeći koraci“.

I drugi članovi tima i dalje ne mogu da veruju da su postigli ovakav uspeh. Šta još kažu o svemu ovome - pogledajte u videu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

AXE-R specifikacije:

- CPU: AMD Threadripper 1950x
- Kućište: Scratch build
- Napajanje: Cooler Master V1200 Platinum
- Matična ploča: Gigabyte AORUS X399 Gaming 7
- GPU: Gigabyte Vega 64 CF*2
- Memorija: ADATA XPG 8  x8 GB DDR4 RGB
- Skladšte: ADATA XPG SX8000 PCIe Gen3x4 M.2
- Tečno hlađenje: EKWB full custom dual-loop
- Dodatno: Cooler Master MA120 RGB ventilatori.

AXE-R kućište
Izvor: PCAXE

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA