U Srbiji održana najveća PHP konferencija | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Srbiji održana najveća PHP konferencija

Najveća regionalna konferencija o PHP programiranju „PHP Serbia Conference 2018” održana je i ove godine u beogradskom Madlenianumu u organizaciji udruženja PHP Srbija.

  Izvor: Promo / PHP Serbia

Udruženje PHP programera organizuje svake godine PHP konferenciju sa ciljem da okupi što više učesnika koji slično razmišljaju, uz predavanja o najnovijim tehnologijama. Konferencija okuplja poslodavce i programere, koji imaju priliku da pronađu zajednički jezik.

PHP Serbia Conference je najveća regionalna konferencija na temu PHP-a sa predavanjima na najraziličitije tehničke teme u ovoj oblasti. Srpski stručnjaci i entuzijasti imali su priliku i ove godine da slušaju o poslednjim svetskim trendovima u PHP programiranju, veb tehnologijama, arhitekturi i testiranju koda.

Ovogodišnja PHP Srbija je prvi put trajala tri dana, od čega je ceo jedan dan bio posvećen naprednim programerskim radionicama.

Konferencija je usko fokusirana na najbolje programerske prakse, tokom kojih su posetioci imali priliku da čuju i nauče najnovije stvari, kad je u pitanju PHP programiranje od najeminentnijih stručnjaka.

Jedan od glavnih feedback-a, koji su organizatori ranijih godina dobijali jeste to da je domaćoj IT zajednici potreban napredan programerski sadržaj, tako da su za ovu godinu pripremili dve paralelne radionice tokom celog dana u trajanju od 16 sati ukupno, koje su se dešavale uoči same konferencije.

Ovogodišnja konferencija pokrila je širok spektar PHP predavanja, pa su posetioci imali priliku da čuju detaljnije o temama poput: DevOps, ES/CQRS, Blockchain in PHP, DDD, PHP Chatbots, soft skills.

Prijatno sam iznenađen organizacijom i kvalitetom konferencije, koji je nadmašio i čuveni BizBuzz'08. Pokriven je širok spektar tema. Prvog dana su se istakli Tomaš Kovalčik, koji je vrlo detaljno opisao blokčejn tehnologiju, kao i šta je moguće,  šta nije i šta su zablude, i Marko Piveta, koji je sa puno žara i koda opisao implementaciju "Event sourcing" arhitekture“, rekao nam je jedan od posetilaca ovogodišnje konferencije i dodao: “Drugog dana je bilo puno emocija na predavanju Arnoa Boksa, koje je bilo posvećeno održavanju i razvoju samog PHP-a. Tobias Niholm je pokazao kako treba držati predavanje na konferencijama, tako da to što niko nije shvatio šta je poenta njegovog "Dinamičkog programiranja" palo u drugi plan. PHP Srbija je se nameće  kao jedan od vodećih IT događaja kod nas. Nudi retku mogućnost domaćim programerima da razmene iskustva sa inostranim stručnjacima“.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA