"Facebook zona bez morala, zastrašuje novinare" | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Facebook zona bez morala, zastrašuje novinare"

Britanski stručnjaci bili su spremniji, verovatno nego američki kongresmeni, ali je Cukerberg odbio da se pojavi pred njima.

 Izvor: MONDO portal/Mario Milojević

Britanski parlamentarci izrazili su nezadovoljstvo što se osnivač Facebook mreže Mark Cukerberg nije odazvao pozivu da svedoči pred komitetom parlamenta za medije povodom nedavne zloupotrebe podataka više desetina miliona korisnika te društvene mreže.

Umesto Cukerberga, u parlament je došao direktor Facebook mreže za tehničke poslove Majk Šrepfer, tokom čijeg ispitivanja članovi odbora nisu krili svoje nezadovoljstvo, prenosi AP. Oni su kritikovali odgovor Facebook nadležnih na navode o zloupotrebi podataka sa više miliona naloga tokom izbora u SAD i Britaniji.

I Cukerberg je, na kraju, samo Facebook korisnik

Cukerbergov kompleks - detalj o kojem se priča

Predsedavajući Damijan Kolins rekao je da je odbor nezadovoljan što se na svedočenju nije pojavio osnivač društvene mreže Mark Cukerberg, iako je svedočio pred američkim Kongresom. Poslanik Džulijen Najt optužio je Facebook da "zastrašuje novinare, preti akademskim institucijama i ometa pravne vlasti u sprovođenju istraga" da bi na kraju kompaniju nazvao "zonom bez morala".

Šrepfer je rekao da se ne slaže sa takvim karakterizacijama.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi