Konačno na telefonima: Novi senzor otiska | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno na telefonima: Novi senzor otiska

Tamo gde Apple i Samsung nisu uspeli još uvek da naprave proboj, kineska kompanija jeste.

  Izvor: Promo/Huawei/Porsche Design

Kompanija Huawei ove godine održala je prezentaciju u okviru IFA GPC događaja u Rimu, na kojem je predstavila posebno Porsche Design Mate RS smartfon sa tri kamere pozadi i AR dodacima kameri. Ipak, iako je ovo zaista nešto posebno, mi bismo stavili naglasak na to što je Mate RS prvi komercijalno dostupan model telefona, koji ima skener otiska prsta ispod ekrana. Apple i Samsung ovo pokušavaju da ubace na svoje telefone već neko vreme, ali je prvo uspeo Vivo, a sad i Huawei. Iako je Vivo prvi najavio ovaj novi sistem skenera otiska prsta ispod ekrana, Huawei ga je prvi implementirao u komercijalno dostupan model.

Vrhunski telefon iz Kine je realnost, naviknite se

Ukoliko više volite skener otiska prsta nazad - nema problema, tu je jedan, odmah ispod trostruke kamere, ali u mogućnosti ste da koristite i novi, prednji skener otiska prsta, koji je smešten ispod ekrana. Dovoljno je samo položiti prst na ekran, kako bi se telefon otključao i probudio iz stanja mirovanja.

Skener otiska prsta napravljen je u saradnji sa kompanijom Synaptics i očitava otisak i bez uključenog ekrana. CMOS senzoru, na kojem je zasnovan ekranski čitač otiska, potrebna je svetlost koja bi se reflektovala od prsta, zbog čega deo ekrana koji je iznad njega fizički ostaje jedini osvetljen. Ovo za Mate RS, koji ima OLED ekran nije problem.

Senzor je moguće koristiti i za autorizaciju plaćanja dužim pritiskom u bilo kom meniju (pozicija senzora je nepromenjiva i registruje se uvek u istom delu ekrana).

Novi deo ne utiče značajno na povećanje mera uređaja, jer je senzor tanak 0.69 milimetara, a i ne troši puno struje iz baterije - svega 80 mA. Što se brzine tiče, nije na nivou današnjih senzora otisaka prsta, koji otključavaju telefon za 0.2 sekunde - otključava ekran za 0.7 sekundi.

Kakve slike pravi telefon sa TROSTRUKOM kamerom

Huawei Mate RS Porsche Design telefon košta 1.550 evra i prodavaće se uskoro i u Srbiji, kada ćemo više pisati o njegovim opcijama. U ponudi su crna i crvena boja.

Pratite sa nama sve IFA GPC 2018 vesti na našem linku - pisaćemo o tehnologiji i uređajima koji još uvek nisu predstavljeni i koje niste ni očekivali!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate RS: In-screen Fingerprint
Izvor: Huawei Smartphones

#PorscheDesign #HuaweiMateRS
Izvor: Huawei Mobile

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA