8K TV i u Srbiji, cena 11.200 € (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

8K TV i u Srbiji, cena 11.200 € (FOTO)

Ove godine srećnici će gledati Rolan Garos prenose u novoj 8K rezoluciji!

  Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

Kompanija Sharp se vratila u Evropu, u RIM na IFA GPC sajam i donela nam prvi 8K televizor, čija je rezolucija slike zapanjujućih 7.680 x 4.320 piksela. Ukoliko vam je zanimljivije da rezoluciju uporedimo sa nekom nižom, to je kao da poređate četiri Full HD rezolucije jednu do druge sa donje i gornje strane - toliko je uveećana rezolucija 8K prikaza.

Televizor je vrlo tanak, gotovo bez ivica sa inovativnim opcijama prikaza slike, koje su date u detaljnoj tabeli u našoj galeriji slika. MobIT je sad imao ekskluzivnu priliku da pogleda ovaj uređaj, koji će se u prodaji nuditi u gigantskim dijagonalama do 70 inča (gotovo 180 centimetara).

Početna cena televizora, koji će u prodaji biti od kraja aprila u razvijenim delovima Evrope (kasnije tokom godine će stići i u Srbiju) iznosiće neverovatnih 11.200 evra.

8K video - da li ga vidite?

Što se sadržaja tiče kupcima će na raspolaganju biti posebna YouTube verzija, koja će “skalirati” sadržaj u 8K rezoluciju, a predstavnik francuskog TV servisa najavio je i ekskluzivnu Rolan Garos ediciju, koja će biti emitovana uživo u 8K rezoluciji, kako bi Sharp korisnici imali priliku da vide svaki detalj na telefonu, bukvalno svaki i prvi put u ovolikoj rezoluciji, od kada TV prenos postoji.

Pogledajte prvi OLED LG 8K TV, takođe >>>

„Prisustvujete istorijskom trenutku u TV industriji“, rekli su na zaključenju kratke prezentacije predstavnici Sharp kompanije iz Japana novinarima na IFA GPS konferenciji u Rimu. Da su vrlo ozbiljni pokazuje i činjenica da su reklamu za prvi 8K TV stavili i na svaku flašicu vode (pogledajte galeriju slika)!

Pratite sa nama sve IFA GPC 2018 vesti na našem linku - pisaćemo o tehnologiji i uređajima koji još uvek nisu predstavljeni i koje niste ni očekivali!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA