Facebook bi uskoro mogao da se naplaćuje | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook bi uskoro mogao da se naplaćuje

„Uvek će postojati Facebook verzija, koja je besplatna“.

  Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

To što je Facebook besplatan, kad je novac u pitanju, uzimamo zdravo za gotovo i ne razmišljamo da bi moglo biti drugačije. Mi Facebook koristimo besplatno, Facebook nama plasira reklame ciljane po našim interesima i krug je zatvoren.

Pa, ipak, neki korisnici, kako The Verge smatra, mnogi korisnici, nakon skandala sa proneverom ličnih podataka, spremni su da plate za „čist Facebook, onaj bez reklama, i Mark Cukerberg (izgleda) nema ništa protiv toga.

Facebook: Proverite je li i vaš nalog zloupotrebljen

Cukerberg počeo svedočenje: Izvinite, žao mi je! ...

Mark Cukerberg satima je svedočio ispred američkog Kongresa, a jedno od pitanja bilo je: "Ranije ste rekli da će Facebook uvek biti besplatan. Da li stojite i danas pri tom stavu?"

Da. Uvek će postojati Facebook verzija, koja je besplatna. Naša je misija da pokušamo da pomognemo ljudima da se povežu sa svima u svetu i da svet zbližimo“, rekao je Cukerberg i nastavio: „U tom cilju jasno nam je da moramo da isporučimo servis koji svi mogu da priušte“.

Ipak, obrazlažući besplatan Facebook model osnivač i direktor Facebook mreže ostavio je mesta za Facebook bez reklama, koji se zato plaća. Tehnički i logčki to bi bio komplikovan proces, ali ga je moguće izvesti, podseća The Verge, naročito posle Cambridge Analytica skandala.

 Facebook, FB, #DeleteFacebook, Fejs, Face Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

Šeril Sendberg, jedna od direktorki Facebook-a i bliska saradnica Cukerberga, na pitanje o Facebook modelu bez reklama, u kojem bi postojao taster za kojim bi se Facebook sistemu onemogućilo da koristi lične podatke korisnika za reklame, rekla je: „Imamo različite forme tastera za isključenje iz raznih stvari na Facebook mreži, ali nemamo taster za takvo istupanje najvišeg nivoa. To bi bio servis koji se plaća“.

Na kraju, ako poželite da obrišete Facebook - ovako!

Dakle, izgleda da ideja o besplatnom Facebook-u više nije tako čvrsta. Ovo ne znači da će Facebook danas ili uskoro početi da se plaća. Ne, to znači da se razmišlja o opciji naplate sadržaja, ko to poželi. Koliko smo daleko od toga - zna samo Facebook!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA