Zašto Xperia telefoni nemaju dvostruku kameru | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Xperia telefoni nemaju dvostruku kameru

Pitali ste nas, a mi smo našli odgovor zašto Sony još uvek nije ugradio dvostruku kameru u svoje telefone.

  Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

Kad smo najavili Sony-jeve nove modele Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact uradili smo to s naslovom - Sony telefoni konačno imaju sve. Nismo imali u vidu dvostruku kameru, jer je i nismo smatrali posebno bitnom, ali vi jeste. Odmah ste primetili da ona fali. Nekako, naš stav poklopio se sa stavom kompanije Sony, a mi smo, ipak proverili, zašto Xperia telefoni još uvek nemaju dvostruku kameru.

Bežične sluške: Nove opcije, bolji zvuk, ali cena…

Jedan od potpredsednika za UX i planiranje proizvoda kompanije Sony, Jasu Nomura, rekao nam je da u japanskoj firmi dvostruku kameru smatraju više nepotrebnim dodatkom, nego nečim suštinski bitnim. Sony nije želeo da bude deo trenda po svaku cenu, nego je svoje iskustvo i znanje uložio u nešto što su tek najavili - prvi kamera modul, koji će se naći na sledećem „flagship“ pametnom telefonu sa Xperia potpisom.

Dvostruka kamera Sony kompanije biće drugačija, između ostalog, i po tome što će podržavati ISO 52100 za foto i 12800 za video. Više detalja o novom kamera modulu pogledajte u našoj prethodnoj vesti. „Ultra visoka osetljivost omogući će korisnicima da snime svetlije fotografije sa manje šuma i nejasnoća. Reč je o inovativnoj tehnologiji koja je iskra za rasplamsavanje želje entuzijasta za kreativnijim i boljim korišćenjem kamere, a koja uskoro dolazi Xperia modelima“, rečeno nam je na Sony štandu tokom MWC 2018 sajma u Barseloni.

Da li je to ključna karakteristika Xperia XZ2 Premium? Jedva čekamo da saznamo!

Svi ste pozvani, kao i uvek, da nas pratite pomno sa svim vestima iz Barselone!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA