Jedini top telefon dostupan za 230 evra | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedini top telefon dostupan za 230 evra

Dok nekim top telefonima cena raste vrtoglavo, drugim pada istim tempom. Alcatel je jedan od ovih drugih predstavnika...

  Izvor: Promo / Alcatel

Alcatel je odbacio sve što ga je karakterisalo prethodnih godina i na MWC 2018 doneo potpuno nove serije uređaja Alcatel 1, Alcatel 3 i Alcatel 5, koje imaju 18:9 ekrane, poboljšane karakteristike i vrlo pristupačnu cenu.

Ako pogledamo Alcatel 5 ne bismo smeli da tvrdimo da pripada jeftinom segmentu telefona. Izrađen je veoma dobro, materijali su kvalitetni i telefon ostavlja utisak premijum proizvoda. U ponudi su zlatna boja i crna sa zlatnim elementima. Prednja strana izrađena je od stakla otpornog na grebanje, a zadnja od brušenog metala, koji je zakrivljen ka ivicama. Ekran je od ivice do ivice i praktično ima samo gornji završetak, jer se s donje prostire do kraja. IPS ekran je dijagonale 5.7 inča, odnosa stranica 18:9, kako smo rekli i ima 1.440 x 720 piksela rezoluciju.

Šta vam nudi najjeftiniji Android za 100 evra

Unutra se krije MediaTek MT6750 čipset sa 2 ili 3 GB RAM i sa 16 ili 32 GB memorije. Kamera je rezolucije 12 megapiksela, optike f/2.2, 1.25 μm veličine piksela i ima EIS i interpolaciju slike do 16 megapiksela. S prednje strane su dve kamere, jedna rezolucije 13 MPx, f/2.0, 1.4 μm, 120 stepeni ugao fotkanja i druga rezolucije 5 megapiksela. Sa obe strane nalazi se i Led blic.

Među opcijama za povezivanje su Dual Nano-SIM, Cat.4 LTE/4G. Bluetooth 4.2, GPS sa GLONASS podrškom, Wi-Fi b/g/n, microUSB 2.0, FM radio i NFC. Baterija je kapaciteta 3.000 mAh, a na raspolaganju je korisnicima i otključavanje telefona licem, dok je skener otiska prsta smešten pozadi, odmah ispod kamere.

Veliki ekran, bolje opcije, jak hardver ispod 190€

Iako Alcatel 5 po specifikacijama ne može da se nosi sa ostalim „flagship“ telefonima, jasno je da je za svoju klasu upravo to - dobre opcije za uložen novac (230 evra). U Srbiji će mu najveći konkurent verovatno biti Wiko View2, koji košta 199 evra, a nudi Snapdragon čipset, jaču kameru i veći ekran.

Svi ste pozvani, kao i uvek, da nas pratite pomno sa svim vestima iz Barselone!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

NEW Alcatel 5
Izvor: Alcatel

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA