Novi PC dodatak: Čep i poklopac za kameru | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi PC dodatak: Čep i poklopac za kameru

Jer, zašto bi neko imao mogućnost da vam „viri“ u život?!

  Izvor: Promo/HP

Lenovo je prvi na svoje ThinkPad računare stavio „kapicu“ za pokrivanje ugrađene veb kamere, kako bi zaštitio privatnost svojih, uglavnom poslovnih korisnika. Sad je isto uradio i HP za svoj model EliteBook uređaja.

Dve stvari na računaru, koje bi trebalo da uradite

Kapicom, koja se stavlja na kameru, klizačem, koji se prevlači preko kamere ili čepom proizvođači nastoje da omoguće kupcima svojih računara da onemoguće navodne zloupotrebe ugrađenih veb kamera u računarima, o čemu se u poslednje vreme sve više priča i piše. Lavinu komentara pokrenuo je i direktor Facebook mreže, Mark Cukerberg, koji je na jednoj od svojih slika iz centrale najveće društvene mreže otkrio svoj laptop, na kojem je prekrivena veb kamera komadom lepljive trake. Od tada traje „histerija“ u vezi sa gašenjem tj. onemogućavanjem kamere računara, kako bi se zaustavilo tj. sprečilo špijuniranje zlonamernih korisnika.

Više o ovoj temi pročitajte u našem tekstu o tome.

U bliskoj budućnosti očekujemo da će PC ponuda dodataka za skrivanje kamere „procvetati“ poput industrije torbi, nalepnica za monitor i drugih „fensi“ drangulija, koje se prodaju za laptop računare.

Poznati telefoni špijuniraju vlasnike, i to je OK?

Možda bi proizvođači trebalo da razmisle o, ako je problem špijunaže putem veb kamera laptopova tako raširen, izbacivanju istih sa budućih modela - kome je kamera neophodna on će je i kupiti?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA