Sony rešio pitanje Xperia Android nadogradnji | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sony rešio pitanje Xperia Android nadogradnji

Da ne bismo mozgali koji telefoni hoće, a koji telefoni neće dobiti nove Android verzije Sony nam je rešio dilemu.

  Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Recimo to ovako - ako kupujete Sony Xperia telefon, postarajte se da to bude što skuplji Sony Xperia telefon, jer ćete tako direktno uticati na to koliko će Android nadogradnji za vaš model stići. Kompanija Sony je rešila da korisnicima ponudi jedinstven program Android nadogradnji u zavisnosti od toga kojoj seriji pripada njihov telefon.

Vodeći modeli tj. „flagship“ linija uređaja dobiće dve nove nadogradnje softvera, odnosno dve godine podrške kroz nadogradnju na novi OS, uz konstantne sigurnosne dopune.

Sony Xperia: Ma, nigde mi ne idemo!

Telefoni iz središnjeg segmenta dobiće makar jednu nadogradnju softvera, a svaka druga zavisi isključivo od odluke kompanije tj. od toga da li će ona biti zadovoljna kako se hardver ponaša pod novom verzijom Android sistema. Takođe, i ovi uređaji biće deo „Security Update Program“ sistema, koji garantuje sigurnosne nadogradnje i zakrpe po potrebi i nakon završetka zvanične podrške.

Nažalost, telefoni iz najnižeg tržišnog segmenta nisu imali sreće što se tiče Android nadogradnji i sigurnosnih nadogradnji, takođe, pa pretpostavljamo da će Sony za svaki od modela donositi odluku o nadogradnjama i sigurnosnim zakrpama.

Xperia XZ Pro: 2 kamere, Snapdragon 845, 4K ekran

Sony je i zvanično potvrdio da će protiv Spectre i Meltdown problema biti ažurirani samo sledeći modeli: Xperia XA1, Xperia XA1 Ultra, Xperia L1, Xperia XA1 Plus, Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra, Xperia L2, Xperia X Performance, Xperia X, Xperia X Compact, Xperia XZ, Xperia XZ Premium, Xperia XZs, Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact.

Svi ostali telefoni neće dobiti tu nadogradnju.

Sony će tokom MWC 2018 sajma u Barseloni predstaviti najnovije telefone, među kojima bi trebalo da vidimo i naslednika Sony Xperia XZ Premium modela, koji će imati pravi 4K ekran od ivice do ivice, Snapdragon 845 čipset i stereo zvuk.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

3D Creator – A new world of possibilities on Xperia
Izvor: Sony XPERIA.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA