Trošimo gotovo najjeftiniji internet u svetu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trošimo gotovo najjeftiniji internet u svetu

Uz solidnu prosečnu brzinu interneta u Srbiji, uživamo i u skoro najpovoljnijem internetu u Evropi i svetu.

 Izvor: Promo / Cable.co.uk / MONDO portal

Kompanije BDRC Continental i Cable.co.uk tokom perioda 18. avgust do 12. oktobar, proverile su i analizirale ponudu i cene više od 3.350 pružalaca internet usluga širom sveta. Na osnovu tog istraživanja, čiji su rezultati upravo objavljeni, Iran ima najjeftiniji internet (prosečna cena oko 5.3 dolara za mesec dana pristupa), dok najskuplji internet koriste u Burkini Faso (država u Zapadnoj Africi, u kojoj je mesec dana interneta oko 950 dolara).

Šest od Top 10 zemalja u kojima je broadband tj. širokopojasni pristup internetu najpovoljniji su bivše članice SSSR-a, uključujući Rusiju.

Afričke zemlje, tačno 31 država, u regionu ispod Sahare, uglavnom imaju najskuplji internet na svetu, koji pritom nije posebno razvijen.

Optički kabl i kod vas, internet brzine do 1 Gb/s!

Srbija ima odličnu poziciju na listi (zapravo kako ko gleda na to, od toga zavisi i to da li je pozicija dobra ili loša). Na osnovu testa obavljenog tokom 26. septembra, tokom kojeg je analizirano 38 paketa internet ponude, zaključak je da je prosečna mesečna cena internet pristupa u našoj zemlji nešto ispod 19 dolara. Ova ponuda i cena stavljaju nas na 11. poziciju zemalja sa najpovoljnijim pristupom internetu, od ukupno 196 zemalja na listi.

Koliko je brz internet u Srbiji - izmereno!

U Srbiji je, kao i u većini zemalja merena prosečna cena pristupa širokopojasnom internetu, i to bez Kosova i Metohije. Od zemalja u komšiluku nižu cenu interneta ima Rumunija i ona je na osmom mestu liste, a cena interneta je u svim drugim zemljama viša nego u Srbiji.

A kolika je prosečna brzina broadband internet pristupa u Srbiji i okolini već smo vam rekli u objavljenim rezultatima brzine interneta.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi