Facebook vraća objave stranica i stari News Feed | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook vraća objave stranica i stari News Feed

Znamo da ste čekali da pročitate ovo i konačno se desilo - Facebook je u Srbiji ublažio Explore Feed efekat!

 Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Od 19. oktobra u Srbiji je na snazi poseban Facebook "režim" u kojem su sve objave, osim objava vaših prijatelja, sklonjene u Explore Feed, koji je skriven iza ikonice rakete na veb verziji društvene mreže i na aplikacijama za iOS i Android.

Možda bi se ljudi i navikli na Explore Feed da nije istumban mimo svakog redosleda i nije postojao nikakav vid kontrole nad njim.

Ovaj eksperiment je Facebook i zvanično potvrdio odmah nakon 19. oktobra i tada nismo znali koliko će eksperimentalna faza trajati. Zbog novog načina prikaza sadržaja, po objavi slovačkog novinara na Medium sajtu, mediji i stranice popularnih ljudi, kao i robnih marki, izgubile su dve trećine dosega (organic reach), a situacija je bila slična u još pet država, koje su, pored Srbije bile deo eksperimenta: Slovačka, Šri Lanka, Kambodža, Bolivija i Gvatemala - u News Feed su prolazile isključivo objave, koje su bile sponzorisane s pomenutih stranica.

Stvari su se promenile (trenutno)

Facebook je 21. novembra u Srbiji počeo da prikazuje, stidljivo, ali da prikazuje, objave stranica, slavnih ličnosti i medija u regularnom News Feed stupcu. Kao što imate priliku da vidite na našem snimku ekrana telefona - MONDO će vam se sad pojavljivati u News Feed-u i ne morate da nas tražite u Explore Feed sekciji.

Do juče sklonjene objave se, za sada, doziraju. Nećete videti sve objave, nego ukupan broj objava stranice, slavne ličnosti ili medija koji pratite i još uvek nećete videti objave svih onih stranica koje pratite. Pretpostavljamo da će se sav saobraćaj vratiti postepeno.

Facebook eksperiment u Srbiji - jeste li zadovoljni?

Za sada znamo toliko, a sve dodatne stvari reći ćemo vam naknadno, kad one budu potvrđene i zvanične, kao ovo što smo vam upravo pokazali.

Facebook ukinuo brisanje objavljenih statusa?

NAPOMENA: Kao što Facebook ne prikazuje kompletan sadržaj stranica i ličnosti koje pratite, tako ni povratak tih objava ne vide u ovom trenutku svi korisnici. Ukoliko ste među njima - strpite se, promene će stići i na vaš nalog.

Uživajte u starom sadržaju koji ste pratili!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi