Počelo uvođenje 5G mreža | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo uvođenje 5G mreža

Jedna od prvih 5G mreža u Evropi biće komercijalno dostupna korisnicima do 2020. godine.

  Izvor: Promo / Ericsson

Vodeći telekomunikacioni provajder u Švajcarskoj, Swisscom, odabrao je kompaniju Ericsson za kompletnu digitalnu transformaciju i unapređenje svoje mreže kako bi do 2018. godine implementirali Gigabit LTE tehnologiju, odnosno 5G tehnologiju do 2020. godine.

Implementacija Gigabit LTE i 5G mreža u okviru kompanije Swisscom omogućiće ovom operatoru da unapredi korišćenje mobilnog širokopojasnog interneta, a ovde spada i primena inovativnih rešenja koja se baziraju na masovnoj mašinskoj komunikaciji (MTC) u oblastima kao što su automatizacija postrojenja, pametne mreže, pametna rešenja za mobilnost i digitalno zdravstvo.

Šta nam donose 5G mreže i kad stižu

U junu 2017. godine, kompanije Swisscom i Ericsson su već prikazale praktične slučajeve primene zasnovane na 5G mrežnom slajsovanju i NB-IoT tehnologiji, koji omogućavaju digitalnu transformaciju poslovnih procesa i ispunjavaju ključne komunikacione zahteve.

Ulaganje u digitalnu Švajcarsku

Kompanije Ericsson i Swisscom već intenzivno rade na nadogradnji mreže radi postizanja brzina većih od jedan Gbps, a do kraja 2017. godine biće završena nadogradnja baznih stanica u 11 švajcarskih gradova. Krajnji cilj je da se svim stanovnicima Švajcarske omogući još brži internet, a pored toga, korisnici će iskusiti i veći kapacitet mreže. Nacionalna Swisscom 4G mreža već pokriva 60 posto stanovništva internetom brzine 450 Mbps,  dok 80 posto stanovnika ima pristup internetu brzine 300 Mbps.

Skidaćemo filmove s neta za 13 sekundi!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi