Dokazano - stari trik poboljšava Wi-Fi signal! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dokazano - stari trik poboljšava Wi-Fi signal!

Spremajte tu aluminijumsku foliju o kojoj smo pričali ranije.

 Izvor: ScreenShot / YouTube

Sajt TechCrunch objavio je rezultate studije koji pokazuju da aluminijumska folija zaista može da pomogne u poboljšanju Wi-Fi signala i bržem internetu, uključujući jači i postojaniji signal i veću bezbednost Wi-Fi mreže.

Usmeravanje signala je za obične korisnike skup hobi, jer zahteva ulaganje u dodatnu opremu, a njegovo hardversko podešavanje i softversko prilagođavanje prosečni korisnici ne umeju sami da urade. U tom slučaju pomoći će vam pravilno oblikovan komad plastike ili nekog drugog materijala obložen aluminijumskom folijom ili već toliko puta pominjana antena od limenke gaziranog napitka.

PRVO izmerite jačinu svog kućnog Wi-Fi signala...

.. a, onda ga nakon postavke opreme izmerite opet - videćete razliku!

U studiji je korišćen oblik izrađen u odnosu na plan stana i potrebe signala odštampan na 3D štampaču radi lakšeg postavljanja na Wi-Fi ruter, ali u praksi će vam biti dovoljni i tanak materijal koji se lako oblikuje - parče tanjeg lima ili debljeg kartona - i aluminijumska folija. Obložite komad materijala aluminijumskom folijom i usmerite u pravce u stanu ili kod kuće, u kojima želite da pojačate signal. Izbegavajte rasipanje signala ka zidovima, posebno udaljite signal od zidova do hodnika, komšije i ka spavaćoj sobi, recimo, ali i ka prozorima.

Još par trikova kako pojačati Wi-Fi signal

Usmeravanjem signala se omogućava jači Wi-Fi signal u delovima stana ili kuće gde je on najpotrebniji, povećava se bezbednost veze i njen kvalitet, a samim tim, teorijski, koristite i maksimalno dostupnu brzinu interneta. Termalne mape testiranog prostora jasno pokazuju da je usmeren signal pomoću opisane opreme poboljšao kvalitet Wi-Fi veze tačno u željenim prostorijama.

I sad definitivno znate šta treba da učinite - iskrojite oblik usmerivača signala po modelu vašeg stana ili kuće i uživajte u boljem internet signalu (i bezbednijem, naravno).

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

WiFi signal kako pojačati
Izvor: Justin Chan

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi