Izbacite ovaj program s računara, odmah! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbacite ovaj program s računara, odmah!

Jednom zauvek odbacite program koji od prvog dana pravi samo probleme na računaru!

  Izvor: ScreenShot / BadRabbit

Adobe Flash je odslužio svoje - uveo nas je u neverovatno moćne animirane sajtove, interfejse i druge stvari, na tom putu napravio kardinalne greške, koje hakeri i dalje koriste i sad je vreme da konačno bude zamenjen nečim novim.

Pouzdajte se u HTML5 i druge „zamene“ koje su već dostupne za Flash, jer njegovo korišćenje izlaže vaš računar i sve podatke na njemu sve većim rizicima. Poslednji rizik je virus koji traži otkup za podatke koje prethodno zaključa (RANSOMWARE) i dostupan je u Rusiji, Ukrajini i svim zemljama Istočne Evrope, objavio je The Verge.

BadRabbit ransomware napad potvrdile su antivirus kompanije ESET i Kaspersky, uz napomenu da ga prate, korisnicima pružaju podršku i smatraju da je zasnovan na globalnom ransomware napadu Petya, koji je nedavno „harao“. BadRabbit je napao velike sisteme u Kijevu, Moskvi i drugim bivšim SSSR zemljama, dok se u Istočnoj Evropi širi i na ličnim računarima. Virus zaključava najbitnije foldere, kao i lične fajlove korisnika, za koje traži otkup, po ceni do 0.05 Bitcoin-a.

Odmah ažurirajte Flash, opet pravi haos!

Šta je ransomware, kako zaključava fajlove i uzima novac...

Primaran „kanal“ distribucije BadRabbit virusa je kroz zaražene i maliciozne Flash Player nadogradnje, zbog čega bi trebalo da isključite Flash i Player s računara ili da ih izbrišete u potpunosti, saveti su ESET-a i Kaspersky Lab-a.

Vrednost od 0.05 Bitcoin-a (275 dolara) se povećava nakon 41 sata, ukoliko se ne plati tražena suma, a fajlovi ostaju zaključani. Za sada nije poznato ko stoji iza napada, ali je jasno šta bi trebalo da uradite da biste se zaštitili. Ako vam i dalje nije jasno - klik na link!

Kako da se zaštitite od ovakvog napada - korak, po korak

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA