Zavirite u svet svojih snova i dodirnite ga! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zavirite u svet svojih snova i dodirnite ga!

Samsung HMD Odissey omogućava Windows 10 mešanje virtuelne i stvarnosti u novom obliku.

  Izvor: Promo / Samsung

Samsung je predstavio, u partnerstvu sa kompanijom Microsoft, Samsung HMD Odyssey, najmoderniji uređaj sa Windows sistemom za sadržaj mešovite stvarnosti (Mixed Reality) na tržištu. Samsung HMD Odyssey je brzo i lako podesiv, a donosi bolje iskustvo virtuelne stvarnosti, sa superiornim kvalitetom slike i ekranom sa najvišom rezolucijom.

S dvostrukim 3,5-inčnim AMOLED ekranom, Samsung HMD Odyssey donosi življe boje i dublje nijanse crne, pružajući pritom oštrije, živopisnije slike. Vidno polje od 110 stepeni omogućava korisnicima da oko sebe otkriju vrhunske doživljaje virtuelne stvarnosti.

Kada je reč o zvuku, Samsung HMD Odyssey ima sistem 360oSpatial Sound, za zvuk koji dolazi iz svih pravaca korisnikovog okruženja (complete surround), kroz premijum AKG slušalice. Korisnici mogu da razgovaraju sa drugim igračima, bez potrebe za uklanjanjem slušalica, koristeći ugrađen mikrofon.

Iskustvo Windows mešovite stvarnosti sa ovim uređajem osmišljeno je tako da korisnicima pruži najbolje iskustvo odmah nakon raspakivanja. Za razliku od tipičnih headset ekrana, nije potrebno instalirati nikakve dodatne uređaje za kretanje - dovoljno je jednostavno povezivanje sa računarom. Sa sveobuhvatnim praćenjem položaja, korisnici nisu ograničeni na jedan ograničeni prostor tokom svog doživljaja iskustva u virtuelnoj stvarnosti.

Samsung HMD Odyssey dolazi sa Six Degrees of Freedom* (6 DOF) senzorima, koji omogućavaju intuitivno i prirodno kretanje. Sa podesivim upravljačkim točkićem, Samsung HMD Odyssey je dizajniran tako da pruža udobno i podesno prianjanje.

Samsung HMD Odyssey dolazi zajedno s AKG slušalicama i nizom mikrofona za glasovne komande i dva kontrolora pokreta. Biće dostupan kasnije ove godine u SAD-u, Kini, Koreji, Brazilu i Hong Kongu, a pretprodaja samo za SAD je počela 3. oktobra, s najavljenom cenom od 499 dolara.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Specifikacije Samsung HMD Odyssey:

Platforma

Windows Mixed Reality (platforma mešovite stvarnosti)

Ekran

Dual 3.5 inča AMOLED

2.880 x 1.600 @ 90/60 Hz

Interfejs

HDMI 2.0 + USB 3.0 kabl vezan za interfejs (četiri metra dužina)

Objektiv

Pojedinačni Fresnel

Vidno polje

Φ66, FOV 110º, 6.7 X

IPD

opseg od 60-72 mm

Kamera

6 DOF kamera x 2

Senzor

Merač ubrzanja (6 osa), žiroskop (6 osa), kompas (3 ose), Senzor blizine, IPD senzor

Akustika

Podrška za 2 mikrofona, Cortana, Ugrađene AKG slušalice

Kontrole i funkcija

Podešavanje jačine zvuka i IPD

Dimenzije

202 x 131 x 111 milimetara

Težina

645 grama

Samsung HMD Odyssey (kontroler)

Kontrole i funkcija

Tačped (koji se može kliknuti), taster za meni za Windows/taster za uključivanje kontrolera, okidač, džojstik za palac, svetlo pokazivača

Senzor

Merač ubrzanja (6 osa), žiroskop (6 osa), Kompas (3 ose)

Baterija

AAA baterije x 2

Dimenzije

154 x 119 x 119 milimetara

Težina

160 grama

*6 DOF se odnosi na stepene slobode kretanja u trodimenzionalnom prostoru. Za razliku od mnogih VR kontrolera koji prepoznaju 3 ose, 6 DOF vam daje slobodu da se krećete napred i nazad, levo i desno, gore i dole, kao i da se rotirate u sve tri prostorne ose.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi