A u Beču - besplatan Wi-Fi u celom gradu! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A u Beču - besplatan Wi-Fi u celom gradu!

U Beču postoji više od 400 lokacija na kojima građani, ali i turisti imaju besplatan pristup internetu.

 Izvor: Promo / Grad Beč.

Lokacije obuhvataju turistički posećena mesta i mesta velikih dešavanja u austrijskoj prestonici. Ko želi da proveri svoju poštu u Veringer parku ili da surfuje internetom na železničkoj stanici, može to učiniti preko „wien.at Public WLAN“.

U Beču štede struju i vodu - aplikacijom!

Beč je 2015. godine odlučio da izgradi mrežu sa javnim internetom na 400 lokacija na teritoriji grada, a taj cilj je sada ostvaren. Magistratsko odeljenje grada Beča, koje je zaduženo za javno osvetljenje, vodi računa i o priključcima za besplatan internet, koji su montirani na rasvetu i semafore. Na taj način se koristi već postojeći sistem prenosa podataka, što predstavlja veliku uštedu troškova.

Internet se najviše koristi na deset lokacija kod skupštine grada. Na Dunavskom ostrvu se takođe beleži veliki protok, pogotovu u vreme manifestacija kao što su Festival na Dunavskom ostrvu ili Svetsko prvenstvo u odbojci na pesku.

Po pristupu internetu automatski se otvara stranica sa korisnim informacijama kao što su plan grada ili gastronomska ponuda u blizini lokacije gde se nalazite. Podaci pokazuju da Bečlije i turisti podjednako koriste mogućnost koju im grad nudi. Spisak lokacija sa besplatnim internetom možete naći na linku.

Dakle, ako se spremate put Beča - opušteno što se interneta tiče - ima ga svuda!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi