Stigao u trenutku pomračenja Sunca! (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigao u trenutku pomračenja Sunca! (FOTO, VIDEO)

Google je konačno otkrio ime novog Android operativnog sistema!

  Izvor: MONDO portal/Google/YouTube

Google je Android OREO predstavio u momentu totlanog pomračenja Sunca, koje se desilo u 20 minuta do 21 sat širom SAD.

Android OREO donosi brži, pametniji i najmoćniji sistem do sada. Google tvrdi da je Android Oreo dva puta brži što se podizanja tiče (mereno na Google Pixel uređaju), ali i da minimizuje broj operacija u pozadini kako bi uređaj radio brže i baterija trajala duže.

Na premijeri Android Oreo, Google je izdvojio ove opcije:

- Autofill opcija pamti vaše podatke poput korisničkih imena i lozinki (ako vi to dozvolite) i u mogućnosti je da automatski popuni vaše Log in podatke za aplikacije koje najčešće koristite.

- Picture-in-Picture, baš kao što vam ime kaže, omogućava da koristite dve aplikacije istovremeno, ali na novi način - da imate video poziv i gledate kalendar, da surfujete netom i koristite Skype i slično. Uvek možete da se prebacite u Full Screen mod i sa jednom i sa drugom aplikacijom.

- Ikonice aplikacija sad prikazuju tačkice na sebi, da znate da ima nešto novo.

- Instant aplikacije omogućavaju da ih koristite direktno iz Chrome veb pregledača (ili nekog drugog podržanog), bez potrebe za instalacijom aplikacija.

Koji telefoni dobijaju Android Oreo, kad

Već smo opisali neke od Android Oreo opcija:

- Smart Text Selections je unapređenje „Copy - Paste“ opcija. Pomoću neuronskih mreža i mašinskog učenja kopiranje i izbor delova teksta će biti i brže i lakše. Kako sad ova opcija omogućava da dodirom izvršite izbor teksta biće lakše da kopirate mejl adrese, adrese ulica, brojeve telefona i druge delove teksta.

- Notifikacioni kanaliAplikacije će imati mogućnost grupisanja obaveštenja u različite kanale, pa kad blokirate jednu vrstu notifikacija te aplikacije to neće automatski blokirati i ostale. Recimo, ako blokirate Facebook obaveštenja o „lajkovima“, obaveštenja o zahtevima za prijateljstvo bi i dalje mogla da vam stižu u panel s notifikacijama kao da notifikacije za „lajk“ nisu isključene. Svaki kanal sa grupisanim obaveštenjima biće moguće blokirati pojedinačno. Takođe, uz grupe stiže i novi vizuelni identitet notifikacija, kako biste ih odmah i na prvi pogled mogli razlikovati i znati kojoj grupi obaveštenja koja notifikacija pripada.

Android „runtime“ biće dvaput brži, poboljšana audio je i reprodukcija i obrada zvuka, kao i navigacija širom Chrome aplikacija što se tastature tiče

Tu su još i XML izvori i rad, podrška za adaptivne ikonice aplikacija, proširena kolorna podrška (AdobeRGB, Pro Photo RGB, DCI-P3), LDAC audio unapređenje za Bluetooth, Wi-Fi Aware (opcija za komunikaciju sa Wi-Fi ruterima koji nisu namenjeni samo internet vezi ili nemaju internet konekciju), bolju integraciju aplikacija „trećih strana“ za pozivanje putem telekom mreže...

Upoznajte i opcije koje smo već detaljno predstavili:

- Google Play Protect
- Duže trajanje baterije
- Novi emotikoni, smajliji i animacije.

I manje-više, to je to. Pogledajte video i sačekajte još neko vreme da ažuriramo naš Huawei Nexus 6P uređaj na najnoviju verziju Android Oreo, kako biste iz prve ruke saznali sve detalje o najnovijem Android sistemu!

Više o Android OREO operativnom sistemu, verzije 8.0.0 pogledajte OVDE.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Android Oreo - Open Wonder
Izvor: Android.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi