Razmenili uvrede: Ilon Mask i Mark Cukerberg | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razmenili uvrede: Ilon Mask i Mark Cukerberg

Jedan smatra da će nas veštačka inteligencija uništiti, dok drugi čini sve da je bude više u našim domovima. Sad su razmenili par težih reči. Na daljinu…

 Izvor: YouTube printscreen

Ilon Mask je verovatno jedan od najpoznatijih vizionara našeg doba, i pored toga što radi na projektima koji se oslanjaju na veštačku inteligenciju, smatra da je treba izuzetno kontrolisati i koristiti samo onda kad je nužna. S druge strane Mark Cukerberg na sve načine i u sve proizvode koje zastupa, od Facebook mreže do WhatsApp aplikacije, pokušava da u proces rada uključi i veštačku inteligenciju.

Smatram da neko ko negira veštačku inteligenciju i predstavlja je kao sudnji dan... - ne razumem to. To je negativno. Zapravo, smatram to vrlo neodgovornim“, rekao je Mark Cukerberg na pitanje jednog od učesnika u Facebook Live sesiji, koju je osnivač Facebook mreže održao 23. jula.

Oculus,Cukerberg, ZeniMax, Facebook, Fejs, Face, FB Izvor: Promo/Facebook

Cukerberg smatra da će veštačka inteligencija (AI) u narednih 10 godine toliko unaprediti kvalitet života svih nas, da se ne sme tolerisati zaustavljanje istraživanja i razvoj AI-ja.

S druge strane, Ilon Mask je na pisanje medija o ovome što je Cukerberg rekao, a odnosi se upravo na njega, kratko na Twitter mreži napisao: „Razgovarao sam sa Markom o ovome. Njegovo poimanje ove tematike je vrlo ograničeno“.

Ilon Mask smatra da je budućnost ljudi delimično i u tunelima, a mi verujemo da ćemo od jednog i drugog uskoro čuti još ovakvih razmena, jer su i Cukerberg i Mask vrlo čvrsti u svojim stavovima.

Čiji stav je vama bliži?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi