Avanture jedne bake sve popularnije na Fejsbuku | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avanture jedne bake sve popularnije na Fejsbuku

Proteklih meseci na društvenim mrežama dogodovštine jedne bake nailaze na velike simpatije i o njima se sve više priča.

  Izvor: mts
  Izvor: mts

 Bakina znatiželja za bežičnom tehnologijom, težnja za brisanjem jaza između generacija, ali i borba da hekleraj ponovo bude u modi, pomno se prate na Fejsbuku.

Reč je o junakinji mts digitalnog stripa, crvenom fiksnom telefonu, koji kroz simpatične dijaloge sa ostalim članovima porodice, TV uređajem, mobilnim telefonima i računarom, svakog petka uveseljava fanove na mts Fejsbuk stranici. Strip je koncipiran tako da prati svakodnevicu porodice koju čine tehnički uređaji sa ljudskim karakteristikama.

  Izvor: mts

Posmatranje razvoja tehnologije kroz porodične rutine ispostavilo se kao dobar ugao i neiscrpna inspiracija za autora Kostu Milovanovića.

Junaci mts stripa su oživljeni uređaji za komunikaciju i personifikacija za smenjivanje generacija koje odrastaju u potpuno različitom tehnološkom okruženju. Taj, na izgled uzak prostor, u kome treba kreirati socijalne odnose u jednom digitalnom svetu pokazao se prilikom izrade stripova kao veliki izvor inspiracije.“ – kaže Kosta Milovanović.

  Izvor: mts

Iz vizure umetnika nije veliko iznenađenje što na lik bake publika najbolje reaguje, jer ona nosi šarm analognog doba i njena popularnost je dokaz da je hipster-pokret promenio kolektivnu percepciju.
Digitalno doba, baš kao što je to slučaj i sa knjigama, seli strip na nove kanale komunikacije, koji tamo doživljava drugačiju vrstu popularnosti merljivu u deljenjima i lajkovima. Uprkos toj modernizaciji, lik jedne bake-fiksnog telefona osvaja srca strip publike.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi