Tastature telefona prikazuju reklame | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tastature telefona prikazuju reklame

Jeste li spremni da gledate reklame i dok kucate poruku ili status na društvenoj mreži na svom telefonu?

 Izvor: MONDO portal

Izgleda da će Android tastature (a što ne i iOS), poput TouchPal tastature, u liniji iznad slova i brojeva prikazivati reklame. Prva „žrtva“ navodne greške TouchPal ekipe je HTC kompanija, sa kojom tajvanski proizvođač sarađuje na izradi „stock“ tastature za svoje HTC telefone.

Šteta je već učinjena i reklame su se prikazuju korisnicima HTC 10 i HTC U serije telefona, iako je HTC rekao da se oštro protivi ovakvoj praksi i da nikako nisu imali u planu ovako nešto za svoje korisnike.

Radimo na tome da vrlo brzo rešimo ovaj problem i saznamo šta ga je izazvalo“, izjavio je HTC za AndroidCentral IT sajt, koji je prvi i objavio vest o dolasku reklama na tastature.

Iako se ovde verovatno zaista radi o grešci, koju HTC verovatno zaista nije nameravao da napravi, daje nam pogled u vrlo izglednu budućnost mobilnih tastatura, koje će prikazivati reklame i što je najzanimljivije od svega - koncept je očigledno odavno razrađen i spreman za objavu.

Očekujemo sličan koncept prikazivanja reklama i u TouchPal i u drugim dodatnim tastaturama vrlo brzo (makar u onim koje imaju „free to use“ verziju“). Takođe, ovo će zaživeti i na iOS i na Android uređajima, osim ukoliko Google i Apple to ne zabrane (ukoliko uopšte mogu tako nešto da učine).

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi