Phone+ sistem stigao i kod nas (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Phone+ sistem stigao i kod nas (FOTO)

Na srpskom tržištu predstavljeni su Gear 360, Gear VR s upravljačem i Samsung DeX, koji čine prvi Phone+ ekosistem za virtuelnu realnost, zabavu i obavljanje posla u pokretu.

  Izvor: Janko Petković/Samsung Srbija

Nakon što smo ove uređaje videli na premijeri Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus uređaja, u Srbiju je stigao kompletan ekosistem Phone+.

Pre svega, želimo još jednom da vas podsetimo na sjajan Samsung video, koji je premijerno prikazan tokom prezentacije nove S8 serije telefona, koji na najbolji način prikazuje koliko moćna Phone+ serija dodataka može da bude, kad se koristi na kreativan način:

Samsung Official TVC: Ostrich
Izvor: Samsung Mobile

Kompanija Samsung predstavila je uređaje iz Phone+ ekosistema - poboljšanu pametnu kameru Gear 360, novi Gear VR uređaj s upravljačem i Samsung DeX, uređaj koji omogućava produktivnost u pokretu proširujući pametni telefon u iskustvo desktop računara i u Srbiji, na taj način nudeći kompletnu paletu najnovijih Samsung dodataka, što do sada nije bio slučaj.

Samsung Galaxy S8 omogućava nova iskustva, prvenstveno kroz inovativna rešenja utkana u sam telefon, ali i kroz ekosistem pratećih uređaja koji pružaju novi način stvaranja i gledanja sadržaja, kao što su Gear 360 i Gear VR. Svakako moramo naglasiti i novu paradigmu produktivnosti koju obezbeđuje Samsung DeX, koji telefon povezuje sa monitorom i tako gotovo u potpunosti može zameniti desktop računar. Nastavljamo da razvijamo naš portfolio telefona i pratećih uređaja kako bismo korisnicima omogućili unapređenje njihovih života i otvorili vrata novim mogućnostima i iskustvima“, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga u kompaniji Samsung za Adriatik regiju.

Pogledajte kako je bilo na Galaxy Phone+ premijeri:

Upravljajte virtuelnom realnošću na daljinski

Samsung Gear VR uređaj s upravljačem nudi mogućnost upravljanja s manje pokreta telom, glavom ili rukama za dugotrajno korišćenje. Tasteri za povratak na početni ekran, jačinu i povratak na prethodni ekran koji se nalaze na upravljaču, lako su dostupni korisniku omogućavajući mu da se u potpunosti prepusti sadržaju. Takođe, novi upravljač nudi mogućnost sigurnog držanja za ugodnije igranje,  čak i za vreme dinamičnih pokreta zahvaljujući malom remenu za zglob.

How to Get Started With Gear VR with Controller
Izvor: Samsung Mobile.

Snimite, emitujte uživo i delite 4K i VR sadržaje

Premijerno je prikazana i poboljšana Samsung Gear 360, kamera za snimanje u 360 stepeni u 4K rezoluciji, sa prefinjenim dizajnom za jednostavniju upotrebu. Sa unapređenim funkcijama za visokokvalitetne video i foto sadržaje, Gear 360 je lagan i kompaktan i nudi pristup proširenom Samsung VR ekosistemu. Opremljen senzorima za sliku od 8.4 megapiksela i objektivom Bright Lens F2.2 na oba objektiva tipa ribljeg oka, Gear 360 može da proizvede slike visoke rezolucije.

Nezavisno od toga da li stvaraju video zapise ili fotografije u 360 stepeni, korisnici mogu pristupiti raznim načinima gledanja, alatima za uređivanje kao i foto efektima i filterima kako bi stvorili prilagođeni sadržaj. Takođe, korisnici mogu veoma lako da konvertuju video snimak od 360 stepeni u standardne formate, kako bi lakše delili napravljeni sadržaj.

Ono što je veoma važno je nova opcija koju Gear 360 uvodi, a to je deljenje sadržaja u realnom vremenu, zahvaljujući kojoj korisnici mogu da dele svoje doživljaje putem prenosa uživo u visokoj rezoluciji ili pomoću direktnog postavljanja na platforme kao što su Facebook, YouTube ili Samsung VR.

Najnovije izdanje Gear 360 kompatibilno je sa Samsung-ovim uređajima visoke klase, uključujući Galaxy S8 i S8+, Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy Note5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy A5 (2017) i Galaxy A7 (2017). Gear 360 takođe nudi bolju kompatibilnost sa iOS uređajima uključujući iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus i iPhone SE, kao i sa Windows i Mac računarima.

How to get started with the new Gear 360
Izvor: Samsung Mobile.

Od telefona do računara u jednom pokretu

Samsung DeX dizajniran je da unapredi produktivnost svih onih koji obavljaju svoj posao u pokretu, a da istovremeno smanji njihovu potrebu da sa sobom nose veći broj uređaja. Ovaj uređaj obezbeđuje iskustvo korišćenja uređaja nalik na rad u desktop okruženju, ali na bazi Android operativnog sistema.

Ovim se korisnicima omogućava da lako pristupe aplikacijama, menjaju sadržaj dokumenata, pretražuju internet, gledaju video snimke, odgovaraju na poruke ili mejlove i još mnogo toga, direktno sa pametnog telefona, na većem ekranu, sa tastaturom i mišem.

 Samsung, Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 Izvor: MONDO portal/Samsung

Ključna saradnja sa kompanijama Microsoft i Adobe omogućava da Samsung DeX bude kompatibilan sa aplikacijama Microsoft Office i Adobe za mobilne uređaje, što uključuje i Adobe Acrobat Reader za mobilne telefone i Lightroom Mobile.

Samsung DeX se sa telefonom Galaxy S8 ili Galaxy S8 Plus povezuje tako što se telefon položi u za to predviđeno mesto i nakon toga se priključuje na monitor, miš i tastaturu, koji preuzimaju prilagođen prikaz sadržaja telefona. Samsung će vremenom omogućiti korišćenje većeg broja Android i Samsung aplikacija sa Samsung DeX sistemom, a pored pomenutih Microsoft i Adobe rešenja sad su korisnicima na raspolaganju i standardne Google aplikacije za Android operativni sistem i Samsung aplikacije koje se inače isporučuju na Samsung Android telefonima.

Samsung DeX: The Journalist
Izvor: Samsung Mobile.

Evo i koliko to sve košta...

Preporučene maloprodajne cene na srpskom tržištu za uređaje su: Samsung DeX 19.999 dinara, novi Gear 360 31.999 i Gear VR 17.999 dinara. Ako su vam evri "bliži srcu", to je otprilike 165, 265 i 150 evra, što je čak i povoljnije od prognoziranih cena ranije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi