Deljenje lozinke je ZLOČIN! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deljenje lozinke je ZLOČIN!

Loša vest za one koji vole da se "ogrebu" za lozinku i ne plaćaju servise kao što je Netflix!

 Izvor: Netflix

"Gardijan" prenosi da je američki sud doneo odredbu kojom će se korišćenje tuđe lozinke za pretplatničke servise ubuduće tretirati kao federalni zločin!

U šokantnom potezu američkih vlasti, deljenje lozinke ubuduće će biti maltene poistovećeno sa hakovanjem u očima zakona, u skladu sa Aktom o kompjuterskoj prevari i zloupotrebi.

Ova odluka odnosi se na sve servise koji su dostupni na Internetu, a zahtevaju da vlasnik naloga plaća pretplatu, prenosi taj list i kao primer navodi upravo popularni servis za gledanje filmova i serija Netflix.

Korišćenje lozinke od strane bilo koga, osim "pravog" vlasnika naloga, postalo je federalni zločin zbog slučaja Dejvida Nosala, koji je osuđen zbog hakovanja.

Nosal je dao otkaz u kompaniji za regrutovanje u kojoj je radio, i sa bivšim poslodavcima potpisao ugovor da im neće predstavljati konkurenciju najmanje još godinu dana. Međutim, za nekoliko meseci, regrutovao je nekoliko bivših kolega da pređu u njegovu novu firmu, i od njih dobio poverljive dokumente iz stare kompanije.

Nosal je i lično pristupio računarima bivših poslodavaca, i to koristeći nalog i šifru svog kolege, pošto je njegov bio obrisan kada je dao otkaz.

Ovaj slučaj, koji se završio Nosalovim odlaskom u zatvor, predstavio je pravi presedan jer je on, umesto za zloupotrebu poslovnog računara, bio optužen za hakerski napad.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi