Promet na eBay-u - da vam se zavrti u glavi! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promet na eBay-u - da vam se zavrti u glavi!

Broj trgovaca sa prometom iznad milion evra na platformi za e-trgovinu eBay skočio je za 50 odsto u poslednje četiri godine na ključnim međunarodnim tržištima za tu kompaniju, u Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

  Izvor: e-bay/printscreen

 e bay Izvor: e-bay/printscreen

Do rasta dolazi uprkos valutnim oscilacijama koje su ga usporile izvan SAD-a.

Prema najnovijim podacima eBay-a, broj prodavaca sa prometom većim od milion evra skočio je u Nemačkoj prošle godine na 1.095 u odnosu 731 koliko ih je bilo 2013, dok je u Velikoj Britaniji u istom periodu njihov broj porastao 443 na 663 onlajn trgovca s prihodom iznad milion funti, izveštava Rojters.

Dva najveća evropska tržišta eBay-a imaju zajednički udeo od 30 odsto u ukupnim neto prihodima kompanije koji su prošle godine iznosili približno devet milijardi dolara, mada su na oba tržišta, prema finansijskim izveštajima, prihodi opali zbog slabljenja nacionalnih valuta prema američkom dolaru.

U Italiji, trećem po veličini evropskom tržištu za eBay, prošle godine je broj trgovaca sa prometom većim od milion evra dostigao 93, što je rast od 55 procenata u ondosu na 2013.

Tržište SAD-a, koje je lani zabeležilo rast od 6,7 odsto, učestvovalo je u ukupnim prihodima eBay-a sa 43 posto, odnosno sa 3,87 milijardi dolara, dok su ostatak Evrope i druga međunarodna tržišta zabeležila rast od 9,0 procenata u dolarskom iznosu, uz učešće od 27 posto u ukupnim prihodima kompanije.

Rezultate poslovanja za drugi kvartal ove godine, eBay bi trebalo da objavi 20. jula, a prema podacima "Tomson Rojters" očekuje se da će kompanija izvestiti o rastu neto prihoda za 3,6 odsto, na 2,31 milijardi dolara.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi