Ovaj bežični miš se nikada neće isprazniti | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj bežični miš se nikada neće isprazniti

Logitech je na E3 sajmu, predstavio svoje dve nove tehnologije, Lightspeed i PowerPlay u formi superbrzih bežičnih miševa i podloga koje ih pune, dok ih koristite.

 Izvor: Promo/Logitech

Glavna misija kompanije Logitech na ovogodišnjem E3 sajmu - dokazati gejmerima da su bežični miševi jednako dobri, ponekad i bolji, kao i njihovi rođaci sa kablovima.Logitech je prikazao dve svoje inovacije na sajmu: Lightspeed, tehnologiju za bežičnu transmisiju niske latentnosti i PowerPlay, način punjenja miševa dok ih koristite na posebnoj podlozi. Obe inovacije rešavaju glavne žalbe gejmera u vezi bežičnih miševa, lag i gubitak struje u bilo kom momentu.

Bežični miš čiji klik nećete čuti (FOTO, VIDEO)

PowerPlay je intrigantnija tehnologija od dve prikazane, zato što je u pitanju nešto do sada neviđeno kada je reč o miševima. Do sada su se neki skuplji modeli mogli puniti na posebnim kolevkama za punjenje, a ostali su uglavnom dolazili sa kablovima, pa su ste preko njih punili. PowerPlay ideja, da se miš puni u toku celog dana tokom korišćenja je potpuno originalna. PowerPlay sistem od 100 dolara uključuje dve podloge za miša, meku i tvrđu verziju, kao i površinu za punjenje koja ide ispod. Kako prenosi Engadget, ova podloga koristi elektromagnetnu rezonanciju da drži miševe punim, nešto što bi trebalo da se svidi svim poštovaocima vizije Nikole Tesle za bežični prenos električne energije.

Logitech predstavnici na E3 su podsetili da je i prethodna generacija gejming miševa imala nisku latentnost, a Lightspeed je to doveo na još viši nivo. Izbacuju dva nova miša, G703 za 100 dolara i G903 za 150, koji podržavaju novu tehnologiju, kao i integraciju sa PowerPlay. Idealno, Logitech želi da gejmeri ulože i u nove miševe, kao i u rešenja bežičnog punjenja. Ovo je pomalo skup predlog ali je poznato da zagriženi gejmeri ne štede na ovakvim uređajima.

Pravi miš za Counter Strike, Dotu, profi gejmere

Ovi miševi su veoma lagani za upotrebu i imaju odličan odziv. G703 je manji i ima manje dugmadi, dok veći G903 bolje leži u ruci i ima podesivu dugmad koja su mnogim gejmerima preko potrebna. Oba miša imaju mali cilindar na dnu preko kojeg se pune. Nije sigurno još uvek da li je Logitech ubedio profi gejmere da ipak krenu koristiti njihove bežične miševe, ali Lightspeed i PowerPlay su definitivno veoma jaki argumenti za upotrebu ovakvih uređaja. PowerPlay sistem će Logitech pustiti u prodaju u avgustu, kada očekujemo još informacija.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi