GMail pojačava prisustvo veštačke inteligencije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GMail pojačava prisustvo veštačke inteligencije

Google je objavio da će GMail dobiti još više opcija zasnovanih na veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju.

  Izvor: Promo/Gmail

 GMail, Google, Mejl, Izvor: Promo/Google

Na zvaničnom Google blogu objavljeno je da GMail iOS i Android korisnici uskoro mogu da očekuju novu verziju mejl aplikacije koja će biti zasnovana na još više mašinskog učenja, pre svega. Google je unapredio veštačku inteligenciju u okviru GMail naloga, koja će biti u stanju da, zahvaljujući navikama korisnika i osobama sa kojima se dopisuje, lako prepozna i upozori vlasnika naloga da na neki mejl ne bi trebalo da odgovara ili klikne na njegov sadržaj i pridružene fajlove.

Hakovan GMail, jeste li i vi bili žrtva napada?

Prema Google tvrdnji GMail je sad u stanju da prepozna i blokira 99.9 odsto spam poruka, da prepozna i upozori na „phishing“ mejlove, kao i da blokira fajlove koji su potencijalna pretnja za lične podatke korisnika i računara na kojem se GMail nalog koristi.

 GMail, Google, Mejl, Izvor: Promo/Google

Za kraj, Google je rekao da GMail sad ume da prepozna da li je pošiljalac zaista osoba sa kojom se dopisujete, prevarant, bot, mašina ili nešto sasvim drugo.

GMail sada prima više

Poboljšanja će biti dostupna kroz buduća ažuriranja aplikacije GMail i na veb servisima Google kompanije i nastaviće da se razvijaju. Google je nedavno predstavio i automatske odgovore na GMail poruke pomoću veštačke inteligencije i mašinskog učenja, koji pretpostavljaju šta bi korisnik mogao da odgovori na dati mejl tj. njegovu sadržinu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA