YouTube zavrnuo slavinu! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube zavrnuo slavinu!

Nema više „lake zarade“ preko ove video mreže.

 Izvor: Promo/YouTube

Svi koji planiraju da se ozbiljno bave YouTube produkcijom moraće da sačekaju na prvu isplatu, jer ta Google video mreža više neće isplaćivati autore dok kanal ne dostigne 10.000 pregleda.

Da rezrešimo dilemu: Radi se od 10.000 pregleda na kanalu ukupno, ne po video snimku!

MONDO MobIT

Ovo je jasan signal da YouTube želi da monetizuje samo kanale koji imaju određen broj pretplatnika i pregleda, i da ne želi da plaća svima, što je do sada bio slučaj. Naplata zarade generisane Google reklamama od video objava moguća je samo ako korisnik ima otvorene alate za zaradu i druge Google servise za unovčavanje YouTube pregleda.

Čarli ga je ujeo za prst ... pre 10 godina!

Čak i u slučaju da je kanal dostigao traženi minimum pregleda, YouTube će ga nakon toga pregledati i ako odluči da je sadržaj OK, kanal će biti uključen u Partnerski program.

Google I/O 2017: Novi YouTube za celu kuću

YouTube napominje u blog objavi da je ovaj korak uveden kako bi se stalo na put velikom broju „malih kanala“ koji se ubrzano pojavljuju, a kreiraju ih korisnici u velikom broju, pod istim Google nalogom, kako bi ubrzali isplatu od pregleda, ne mareći za sadržaj i ne posvećujući mu dovoljno pažnje. Ovo je još jedan način, veruju u YouTube mreži, da se poboljša kvalitet sadržaja i da kreatori ozbiljnije shvate napore koje YouTube čini kako bi im omogućio nesmetan rad.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi