Twitter se izvinio zbog pobede Trampa! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Twitter se izvinio zbog pobede Trampa!

Mikro-blog i društvena mreža Twitter tj. jedan od njenih osnivača, Evan Vilijams, izvinio se u ime te mreže zbog izbora Donalda Trampa za predsednika SAD.

 Izvor: AP Photo/Evan Vucci

Osnivač Twitter mreže i suosnivač Blogger-a, Evan Vilijams, izjavio je da je mislio da će "svet automatski postati bolje mesto" zahvaljujući slobodi koju pružaju društvene mreže, ali priznaje da je "pogrešio". Vilijams je to izjavio u intervjuu za New York Times, koji ga je predstavio kao "tipa koji je otvorio Pandorinu kutiju".

Kako društvene mreže utiču na "druženje uživo"?

"Dok se on nije pojavio, ljudi su imali malo mesta gde su mogli da odu kada su preplavljeni emocijama i ludim idejama, jedino su mogli da napišu pismo nekom listu ili drže pridike komšijama", navodi njujorški list. Ovaj dnevnik Vilijamsa, u smislu razvoja komunikacionih tehnologija, upoređuje sa dostignućem Gutenberga, izumitelja štamparske mašine.

(Ne)Društvene mreže: Zašto smo frustrirani, očajni

Žao nam je zbog Trampa!

„Ako je Twitter doprineo da Tramp bude izabran za predsednika SAD - žao nam je zbog toga“, rekao je Evan Vilijams njujorškom listu. „To je vrlo loša stvar. Uloga Twitter-a u svemu tome“.

Evan Vilijams, Twitter

"Mislio sam da kada jednom svi budu u mogućnosti da slobodno govore i razmenjuju informacije i ideje, svet će automatski postati bolje mesto. Pogrešio sam u vezi sa tim", rekao je poznati preduzetnik iz Silikonske doline, koji je član upravnog odbora Twitter kompanije sa najvećim brojem deonica te društvene mreže.

Napuštate društvene mreže - srećno! ...

Vilijams kaže da je "problem sa internetom to što nagrađuje ekstreme". "Recimo da se, na primer, vozite automobilom i vidite sudar. Naravno da ćete pogledati. Svako pogleda. Internet shvati da to znači da svi traže više sudara, pa pokušava da im ih obezbedi", smatra osnivač Twitter mreže.

On tvrdi da mu je cilj da razbije ovu šemu.

"Ako naučim da ću, krećući se tim putem, viđati sve više i više sudara, krenuću drugim putem", objašnjava Vilijams.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

____________________________________________________________________

MONDO Android aplikacija je opet tu: PREUZMITE JE!

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi