Evo kako će novi Android O produžiti rad baterije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo kako će novi Android O produžiti rad baterije

Upravo testiramo beta verziju Android O operativnog sistema i pogledajte kako sad izgleda optimizacija baterije.

 Izvor: MONDO portal

Google je za Android O spremio nekoliko novih opcija kojim će pomoći korisnicima da sami utiču na potrošnju baterije i ograniče aplikacije koje smeju da ostanu uključene u pozadini - sve one koje nisu potrebne mogu se isključiti permanentno, da ne troše memoriju i energiju baterije.

Kako da preuzmete već sad Android O (Uputstvo)

U meniju „Baterija“ nalaze se opcije koje će pokazati koje aplikacije najviše troše energiju baterije, koliko vremenski su korišćene i koliko je to procenata potrošenosti baterije. Klikom na svaku od aplikacija dobićete informaciju koliko je dugo aplikacija radila, koliko je energije ukupno potrošila, ali i koliko je od toga potrošeno u pozadini.

U istom meniju je i opcija „Aktivnost u pozadini“. Kad je klizač siv aplikacija neće moći da se izvršava u pozadini i što više takvih aplikacija - duže trajanje baterije.

Sve aplikacije koje nisu potrebne u realnom vremenu što se obaveštenja tiče, mogu se „zamrznuti“ da ne rade u pozadini i podižu se bez znanja korisnika.

Lako pronađite izgubljeni telefon

Iako nismo sigurni koliko se tačno baterije štedi na ovaj način, veća kontrola aplikacija sigurno doprinosi produžetku autonomije, to je sigurno.

Ostanite uz nas, jer ćemo svakodnevno donositi priče o novom Android O operativnom sistemu, koji testiramo na Huawei Nexus 6 telefonu. Takođe, slobodno nas u komentarima pitajte sve što vas zanima u vezi sa predstavljenim opcijama.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

____________________________________________________________________

MONDO Android aplikacija je opet tu: PREUZMITE JE!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi