Gledanje filmova na mobilnom je postalo teže! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gledanje filmova na mobilnom je postalo teže!

Popularna filmska, serijska i TV aplikacija više ne može da se skine i ažurira sa otključanih i root-ovanih Android uređaja iz Play prodavnice, međutim sama aplikacija radi normalno za sve.

 Izvor: YouTube/screenshot/Netflix

Netflix aplikacija za Android je počela da se prikazuje kao „nekompatibilna“ na Play Store za root-ovane i otključane uređaje. Sama aplikacija radi normalno, što je mnoge dovelo do zaključka da je u pitanju slučajna greška. Međutim, Netflix je potvrdio da je blokiranje modifikovanih uređaja da skinu aplikaciju urađeno sa namerom.

"Sa našim najnovijim 5.0 izdanjem, potpuno se oslanjamo na Widevine DRM koji nam pe pružio Google, te samim tim, mnogi uređaji koji nisu Google sertifikovani ili su izmenjeni, neće raditi sa našom najnovijom aplikacijom i ti korisnici više neće videti Netflix aplikaciju na Play Store-u," poručuju iz Netflix-a.

Omiljeni filmski servis uveo gledanje bez neta

Ako niste upozati sa pojmom, Widevine je DRM (digital rights management) tehnologija koiju je napravio Google, koja radi na različitim desktop i mobilnim platformama. Widevine kategorizuje u tri sigurnosna nivoa, u rasponu od onog gde svi procesi rade u Trusted Execution Environment (TEE) do onog gde ništa ne radi u TEE.

Ono što nije jasno, zašto je samo listing na Play prodavnici blokiran, ali sama aplikacija nastavlja da radi normalno na root-ovanim i otključanim telefonima. Moguće je da je samo pitanje vremena kada će prestati sa radom, ali to trenutno ne deluje da će se desiti, prenosi Android Police.

Ako imate blokiran uređaj, preporučujemo Pushbullet kanal za Netflix na APKMirror da nastavite sa primanjem ažuriranja van Play Store.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

____________________________________________________________________

MONDO Android aplikacija je opet tu: PREUZMITE JE!

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi