Kako proveriti da li ste kupili kraden iPhone | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako proveriti da li ste kupili kraden iPhone

Jednostavnom proverom IMEI broja na Stolen Phone Checker sajtu možete utvrditi da li je polovan telefon koje ste kupili prijavljen kao nestao ili ukraden.

  Izvor: Promo/Apple

Niko ne želi da rizikuje kupujući ukradenu stvar. Čak i ako ne razmišljate o moralnosti, kupovina kradenih uređaja stvara tržište za još više krađe. Pošto se kod nas često kupuju polovni telefoni, uvek postoji rizik da kupujete nešto što nije potpuno legalno. Pri kupovini polovnog iPhone uređaja morate biti posebno oprezni, jer može da se desi da, ako je ukraden, telefon postane neupotrebljiv, kombinacijom Activation Lock-a i blokiranja od strane mreže.

iPhone dominira, moćnih Androida nigde!

Bežična trgovinska agencija CTIA je napravila besplatan online alat koji omogućava svima da odmah provere da li je telefon registrovan kao izgubljen ili ukraden.

Ave što treba da se uradi je provera IMEI broja, koji je odštampan na poleđini svih novijih iPhone uređaja. CTIA kaže da je servis namenjen da bude definitivan izvor statusa telefona, prenosi 9to5MAC.

Novi iPhone čipset: Zver na 10 nanometara!

"Servis omogućava bežičnoj industriji definitivan, jedinstven izvor podataka u realnom vremenu o izgubljenim ili ukradenim mobilnim uređajima. Koristeći nekoliko izvornih baza podataka, Stolen Phone Checker pomaže korisnicima, komercijalnim organizacijama i organima reda u SAD-u da znaju da li je mobilni uređaj prijavljen kao nestao ili ukraden. Ova informacija je korisna svima koji razmišljaju o kupovini polovnog mobilnog uređaja, samo pre kupovine proverite na www.stolenphonechecker.org."

Korisnici mogu proveriti do pet telefona dnevno, dok pripadnici zakona imaju neograničen pristup. Ovaj alat je za sada dostupan samo u SAD-u, ali ako se pokaže uspešnim velike su šanse da će se slične baze podataka javiti i šire.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

____________________________________________________________________

MONDO Android aplikacija je opet tu: PREUZMITE JE!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA