Spremna "zaseda" za torente - najavljeno ukidanje! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spremna "zaseda" za torente - najavljeno ukidanje!

Uskoro će KickAss Torrents biti potpuno blokiran u celoj Australiji, a matricu blokade preuzeće i druge zemlje.

 Izvor: Screenshot

Nadležni sud u Australiji naložio je internet provajderima širom Australije da blokiraju svaku moguću KickAss Torrents adresu i samim tim onemoguće pristup nelegalnim sadržajima širom tog kontinenta. Sony, Warner Music i Universal još od 2015. vode bitku sa onlajn piratima u Australiji, vršeći ogroman pritisak na tamošnje sudstvo da ih zaštiti od širenja nelegalnih sadržaja.

Ovo će biti borba mačke i miša, tvrdi CNet portal, jer koliko će adresa morati internet provajderi da blokiraju, kada se torent sajtovi pojavljuju kao pečurke posle kiše.

Ako nelegalno preuzimate hit serije i torente...

Australijski provajderi interneta imaju rok da za 15 dana od presude primene izrađenu matricu blokiranja i još 15 dana da je testiraju, najmanje, kako bi već 1. juna počela blokada KickAss Torrents na svim trenutno poznatim adresama. Baza adresa dopunjavaće se kako se KickAss bude „selio“ na nove adrese, a sudovi se nadaju da će tako uspeti da doskoče većini korisnika koji piraterijom dolaze do muzike, filmova, audio knjiga i literature i magazina.

Da li će ova praksa dati rezultat ostaje nam da vidimo, mada se već sad zna da ljudi pomoću VPN i drugih "caka" lako mogu da preskoče blokade i koriste torente skriveni od "očiju" provajdera. Ipak, ovo je dostupno samo korisnicima koji malo više znaju o upotrebi PC-ja, a s druge strane, računaju i na one koji će se "osvestiti" da to što su dosad skidali torente, zaista šteti onima od kojih su ukradeni tj. čija se autorska prava krše.

Najbolji torent sajtovi za 2017. godinu

U Velikoj Britaniji već je na snazi novi zakon, koji primorava internet provajdere i pružaoce onlajn usluga, da edukuju korisnike da je piraterija loša i da škodi celokupnoj ekonomiji zemlje.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

____________________________________________________________________

MONDO Android aplikacija je opet tu: PREUZMITE JE!

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi