Google Talk odlazi u istoriju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Talk odlazi u istoriju

Google potpuno ukida Google Talk, prebacuje korisnike na Hangouts.

 Izvor: PROMO&Google

Polako ali sigurno, Google sortira svoje aplikacije za poruke. Onemogućili su SMS podršku za Hangouts, zato što Google želi da se fokusira na Android Messenger za slanje tekstualnih poruka. A sada, Google je odlučio da je napokon vreme da eliminiše Google Talk (GChat), pošto je zadržavao tu aplikaciju godinama nakon što je trebala da nestane.

Google „otkačio“ Hangouts, izbrisan...

Iako je Google Talk aplikacija zamenjena za Hangouts i uklonjena sa Play Store liste još 2013. godine, Google je nije isključio ljudima koji su je i dalje koristili. To se sada menja, i Google prekida funkcionisanje te aplikacije, te mole svakoga ko je još koristi da se prebace na Hangouts. Svako ko se, do 26. juna ne prebaci, biće automatski premešten. Google takođe ukida neke Gmail Labs opcije kao i upotrebu G+ Circles u Gmail-u i slanje Google + profila mejlom.

Google potpuno promenio „Search“ (VIDEO)

Dakle, da rezimiramo, Hangouts će se koristiti za pojedinačne i grupne četove za sve, dok Hangouts Chat ne preuzme i prebaci se u potpunosti na enterprise (poslovnu) opciju i postane konkurent Slack aplikaciji dok će Allobiti opcija za obične korisnike. Hangouts Meet će biti za enterprise video pozive a Duoza video chat običnih korisnika. Kada se to sve presortira, biće lakše da se razume šta Google zapravo nudi. Bez obzira koji Android Messenger će biti za SMS-ove, ako ste enterprise korisnik bićete usmereni na Hangouts Chat i Meet a ako ste regularan, biće vam ponuđeni Allo i Duo.

Sve će to imati smisla kada bude gotovo, a do tada nastavite koristiti koju god formu komunikacije želite. :)

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi