Premijum Samsung TV stiže u Srbiju, znamo i cene | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijum Samsung TV stiže u Srbiju, znamo i cene

U magičnom pariskom Luvru Samsung nam je predstavio svoje nove TV uređaje. Kako će oni potpuno promeniti naše dnevne sobe, ali i postati centar kreativnosti i zabave - pogledajte i uživajte sa nama!

 Izvor: MONDO portal

Lifestyle“ televizori QLED i Frame odlikuju se modernim dizajnom, pametnim funkcijama i kvalitetom slike koji, kako tvrde u kompaniji Samsung, ne može da se uporedi ni sa jednim konkurentom u premijum klasi, jer su - najbolji!

Pariz, GRAD SVETLOSTI i magični „Luvr“ odabrani su za prvu ikad održanu svetsku TV Samsung premijeru, kojoj je prisustvovao i MONDO portal! Videli smo nekoliko novih, inovativnih TV uređaja, koji su nas oduševili, ali i dodatke i softverska rešenja koja je Samsung kompanija pripremala unazad tri godine.

TV više nije sam TV, to je već neko vreme multimedijalna „stanica“ oko koje se ukućani rado okupljaju, a nakon ove premijere jasno nam je da će TV postati mnogo više od toga - jedno od najvažnijih mesta svakog našeg dana!

Upoznajte QLED i šta ova tehnologija donosi

Kompanija iz Južne Koreje je u "gradu svetlosti" predstavila "televizore svetlosti", kako je zbog optimalnog osvetljenja i vizuelnog doživljaja nazvan QLED TV.

U Samsungu se trudimo da našim korisnicima obezbedimo najnapredniju dostupnu tehnologiju, kako bismo obezbedili doživljaj vizuelnih sadržaja bez premca, kao i vrhunski dizajn koji se uklapa u njihov svakodnevni život", izjavio je HS Kim, predsednik Divizije ekrana u kompaniji Samsung. "Svojim modernim dizajnom, pametnim funkcijama i kvalitetom slike, naša paleta uređaja za 2017. godinu donosi novu eru televizije".

Pogledajte kako je bilo na premijeri u Parizu:

The Frame: Novi izgled i način gledanja televizije

Samsung se ponovo udružio sa Ivom Beharom, poznatim dizajnerom iz Švajcarske, kako bi korisnicima ponudio elegantno remek-delo koje se u potpunosti uklapa u enterijer bilo kog doma. Nagovešten na sajmu CES 2017, "The Frame" je novi pristup koji gledanje video sadržaja u bilo kojoj prostoriji ili okruženju uzdiže na jedan novi nivo.

Daljinski i aplikacija

Samsung je na QLED pariskom događaju najavio i potpuno novi daljinski upravljač, koji će objediniti upravljanje Samsung uređajima u kući, a omogućeno je i korišćenje Samsung Smart aplikacije za iOS i Android uređaje. Ova aplikacija omogućava lakše pretraživanje sadržaja, pregledanje na ekranu i automatsko deljenje na podržani QLED ili neki drugi Samsung TV. O ovim stvarima, novoj Quantum Dot tehnologiji i još nekim vrlo zanimljivim sitnicama pričali smo sa jednim od ključnih Samsung ljudi, ali o tome ćete čitati već 16. marta! Budite uz nas!

MONDO MobIT

Zasnovan na inovativnoj tehnologiji razvijanoj više od dve godine, „The Frame“ izgleda kao ram za sliku koji visi na zidu, kada je uključen "umetnički" program rada "Art Mode". Umesto da se ugasi i postane crn, kao konvencionalni TV uređaj, ekran ovog TV uređaja se transformiše u umetničko delo, omogućavajući korisnicima da izaberu umetnička dela, specijalno dizajnirana za ovaj uređaj.

Sa više od 100 ponuđenih umetničkih dela u više kategorija, uključujući pejzaž, arhitekturu, divljinu, akciju, crteže, sigurno je da će se pronaći nešto za svaki ukus i želju. Zajedno sa brojnim opcijama za prezentaciju umetničkih dela, uz odabir boja i okvira i opciono Studio postolje, ovaj uređaj će zaista oplemeniti životni prostor korisnika.

Uz to, „The Frame“ je opremljen novim kablom za nevidljivo povezivanje i novim postoljem koje se potpuno priljubljuje uza zid. Na ovaj način korisnicima je omogućeno da televizor okače bilo gde, bez neuglednih kablova ili žica.

Pogledajte slike koje su pratile QLED premijeru:

Najnoviji QLED televizori su dizajnirani tako da odgovore na potrebe korisnika i usmereni ka rešavanju tri glavne zamerke koje se od korisnika najčešće čuju kada su televizori u pitanju i to kroz rešenja nazvana Q Style, Q Smart i Q Picture.

Q Picture: Savršena kombinacija svetlosti i boje

Novi QLED TV podiže Samsungovu ekskluzivnu tehnologiju kvantne tačke na sledeći nivo, svojim unapređenjima u efikasnosti i stabilnosti osvetljenja, kao i proširenim spektrom boja. QLED TV odgovara na sve glavne izazove u vezi sa kvalitetom slike, kao što su ugao gledanja, raspon boja, osvetljenost i jasan kontrast. QLED TV može tačno da prikaže boje i postiže 100 procentno pokriće spektra boja - što je najviši nivo trenutno dostupan na tržištu, čime je zaslužio akreditaciju od strane Verband Deutscher Elektrotechnieker (VD), jednog od najvećih tehničko-naučnih udruženja u Evropi.

Uz to, duboki, raskošni crni tonovi QLED televizora i njegov izraženi kontrast obezbeđuju dosledno iskustvo uživanja u vizuelnim sadržajima bez obzira na nivo osvetljenosti prostorije. Sa QLED TV uređajima, HDR 1.500 omogućava korisnicima da vide svaki sakriveni detalj, upravo onako kako su stvaraoci sadržaja i predvideli, bez gubitka ili distorzije boje.

Q Smart: Unapređenje uživanja u zabavnim sadržajima kod kuće

Samsungovo pametno čvorište - Smart Hub je prošireno, tako da sada nudi još intuitivnije i sveobuhvatnije iskustvo, direktno iz QLED TV uređaja. Unapređeni Samsung One daljinski upravljač sada podržava još veći broj uređaja i donosi mogućnost upravljanja putem glasovnih komandi, za sve Smart TV funkcije. Kada ga upare sa najnovijom Smart View App - aplikacijom za pametne preglede, koja je dostupna za Android ili iOS mobilne uređaje, korisnici će uživati u svom personalizovanom Smart Hub čvorištu.

Uz to, servis TV Plus nudi najlakši i najbrži način da se pronađu, kupe i gledaju najnoviji 4K filmovi i drugi zabavni sadržaji. Novi muzički servis Music, takođe omogućava lako pretraživanje i identifikaciju pesama koje je korisnik čuo u pozadini televizijskih programa i filmova.

"Uskočite" u salu našom 360 VR slikom (okrećite):

Q Style: dizajniran da se uklopi u svaki životni stil

Ove godine Samsung je predstavio nove elemente dizajna koji mogu da se uklope u bilo koji dom - bez obzira na stil uređenja enterijera ili raspored prostorija i nameštaja. Sasvim novi kabl za nevidljivo povezivanje - „Invisible Connection“, koji pomaže da se iz vidnog polja uklone neugledni kablovi i nered, kroz prefinjen sistem sa samo jednim kablom. Korisnici sad mogu da dizajniraju svoj prostor pomoću jedinstvenog optičkog kabla koji objedinjuje sve uređaje.

Samsung je, takođe predstavio postolje za televizor koje se u potpunosti priljubljuje uza zid, "No Gap Wall-mount", a koje se postavlja za 15 minuta. Za one koji ne žele da postave televizor na zid, dostupna je i cela paleta elegantnih postolja za Samsungove televizore. Dizajnirano u obliku štafelaja, Studio postolje je idealan dodatak za svaki životni prostor inspirisan umetnošću, dok gravitaciono postolje, "Gravity Stand", može lako da se okreće, za optimalno uživanje u sadržaju iz bilo kog ugla.

Cene i dostupnost

Samsung je najavio da će novi televizori biti dostupni u Srbiji uskoro, kao i na svim evropskim tržištima, ali o ceni nisu hteli još uvek da govore. Ipak, nezvanično smo saznali da bi najjeftiniji model mogao da košta najmanje 2.500 evra, dok će ostali modeli biti skuplji, u zavisnosti od tehnologije i veličine ekrana. U ponudi će biti dijagonale od 49 inča do 88 inča, sa ravnim ili zakrivljenim panelom.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi