Veštačka inteligencija komponuje muziku | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veštačka inteligencija komponuje muziku

Amper je AI softver koji samostalno komponuje muziku.

 Izvor: Promo/Amper

 Da li ste se ikada zapitali kakvu bi muzičku kompoziciju smislio kompjuter? Odgovor vam daje start-up kompanija iz Nujorka koja je napravila Amper, veštačku inteligenciju koja stvara originalnu muziku bez licence po zahtevu.

Veštačka inteligencija pametnija od čoveka

Amper su stvorili kompozitori Dru Silverstin, Sem Estes i Majkl Hob, koji su radili na mnoštvu kompozicija za filmove, igre i različite televizijske programe.

Amper je, kako kažu emotivni AI kompozitor, izvođač i producent dizajniran da sarađuje sa ljudima i bude samostalno kreativan.

Ima jednostavan korisnički interfejs, kojeg čak i laici mogu koristiti. Prvo se bira žanr muzike, zatim stil ili raspoloženje i na kraju dužina trajanja.

Program tada stvori muziku, ali to nije sve, jer nakon toga ima još podešavanja, poput uklanjanja određenih muzičkih instrumenata iz kompozicije po želji, što u potpunosti menja samu pesmu.

The Future of Music: A Collaboration Between Humans and AI
Izvor: Columbia Business School

Kreatori su odlučni u tvrdnjama da Amper neće zameniti ljude kao kompozitore,već će im pomoći da stvore sledeću generaciju muzike. Pošto je besplatan sa stanovišta autorskih prava, njegovom upotrebom će se često troškovi produkcije smanjivati drastično.

Amper će vremenom biti sve dostupniji ljudima a plaćaće se pretplata za njegovo korišćenje.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi