Šta nam donose 5G mreže i kad stižu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta nam donose 5G mreže i kad stižu

MONDO portal imao je ekskluzivnu priliku da isproba prva pilot i komercijalna rešenja koja koriste pilot 5G mrežu kompanije Ericsson u Barseloni. Evo najave!

  Izvor: MONDO portal

Kompanija Ericsson najavila je na Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) 2017 tri partnerstava i projekate sa velikim partnerim. Ti projekti uključuju razvoj mreže ka 5G tehnologiji, inovativne nove poslovne modele za korisnike sadržaja i operatore i industrijsku transformaciju u oblasti prevoza.

Tokom sastanka za medije i analitičare, predsednik i direktor kompanije Ericsson, Borje Ekholm, rekao je: „Nastavićemo da pomeramo tehnološke granice i da tražimo nove načine kako možemo da učinimo naše korisnike još uspešnijim. Na Svetskom kongresu mobilne telefonije 2017, predstavljamo naše mogućnosti u oblasti 5G tehnologije, kao i u pogledu korišćenja medija i industrije prevoza“.

Kad stiže 5G, šta će nuditi

Prema mišljenju Ericsson kompanije prve komercijalne mreže 5G očekuju nas oko 2.020 godine, nakon što se usvoje regulative i standardi tokom ove i početkom sledeće godine. Kompanija Ericsson je na MWC-u predstavila pilote projekata kakvi su vožnja automobila ili nekog drugog vozila na daljinu, merenje kvaliteta pažnje putem interaktivne opreme, povezane automobile i antene koje mogu da se koriste kao poklopac šahtova. O svemu tome moći ćete da čitate na MobIT stranama narednih nekoliko dana!

MONDO MobIT

Nakon što je kompanija Ericsson lansirala više 5G proizvoda i rešenja koja ulaze u komercijalnu upotrebu 2017. godine, Ekholm je najavio i pilot testiranje 5G New Radio (NR) rešenja u partnerstvu sa kompanijama Qualcomm, NTT DoCoMo, Vodafone i Telstra Australia.

Ekholm je rekao: „5G tehnologija će transformisati sve industrije i naši korisnici se već pripremaju za budućnost time što razvijaju postojeće 4G mreže. Ovo je ključna osnova koja omogućava automatizaciju i poslovnu transformaciju koja je potrebna za Internet stvari, kao i za servise sa velikim protokom podataka poput virtuelne i proširene realnosti

U studiji koja će uskoro biti objavljena, kompanija Ericsson predviđa da će do 2026. godine biti uspostavljeno tržište 5G tehnologija vredno 1.23 biliona američkih dolara.

Ekholmu se pridružio i direktor kompanije Telstra, Endi Pen, koji je rekao da je 5G osnovni pokretač servisa budućnosti i fokusirao se na nova medijska rešenja koja su najavljena u saradnji sa kompanijama Ericsson i Fox Innovation Lab. Hano Bejs, tehnološki direktor kompanije 21st Century Fox i direktor Fox Innovation Lab, takođe im se pridružio tokom sastanka i rekao je da će ova rešenja pokrenuti novi trend u industriji time što će nove sadržaje doneti korisnicima na brz i praktičan način.

Tehnološki direktor kompanije T-Mobile, Nevil Rej, govorio je o planovima svoje kompanije za razvoj postojeće LTE mreže i spremnost za 5G tehnologiju. „LTE mreža naše kompanije je najnaprednija mreža u SAD-u i mi ćemo nastaviti da implementiramo najnovije tehnologije kako bismo stvorili osnovu za moćnu 5G mrežu. Sarađivaćemo sa strateškim partnerima kao što je Ericsson kako bismo pružili najnaprednije tehnologije koje unapređuju korisničko iskustvo“.

5G tehnologija pokreće transformaciju kroz različite industrije, a u jednom delu Ericsson štanda u Sali 2 nalazi se Scania vozilo koje najavljuje početak tržišta povezanih vozila.

Pratite sve MobIT vesti vezane za Mobile World Congress na MWC17.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA