Amerika će suditi najpoznatijem internet piratu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerika će suditi najpoznatijem internet piratu

Sjedinjene Američke Države izgleda će moći da sude Kimu Dotkomu za sve ono za šta ga terete godinama, dok je bio zaštićen na Novom Zelandu.

 Izvor: YouTube/Screenshot

Visoki sud Novog Zelanda odlučio je da osnivač sajta za skladištenje i razmenu fajlova Megaupload, Kim Dotkom, može da bude izručen Sjedinjenim Državama gde ga terete za pronevere.

Pomenuti sud je time potvrdio odluku nižeg suda iz decembra 2015, a advokati Kima Dotkoma, koji je nemački državljanin i čije pravo ime je Kim Šmic, odmah su najavili novu žalbu na odluku Visokog suda. Odluka je doneta pet godina od trenutka kad su SAD zatvorile Kimov internet sajt i podnele tužbu za zaveru, iznudu i pranje novca protiv njega i još troje njegovih kolega. Kim Dotkom, koji živi na Novom Zelandu, borio se protiv izručenja u slučaju koji je rešavan neverovatnom sporošću.

Ova odluka neće biti poslednja, jer će verovatno biti uložena žalba Vrhovnom sudu Novog Zelanda, što bi moglo da traje još godinu ili dve. Američki tužioci procenjuju da je Megaupload sajt „ubrao“ najmanje 175 miliona dolara, uglavnom od ljudi koji su preko njega ilegalno skidali muziku, televizijske emisije i filmove.

Vraća se Megaupload sajt!

Holivudski "zlikovac": Kako živi Kim Dotkom

Okružni sud Novog Zelanda je 2015. presudio da Kim Dotkom i drugi, mogu da budu izručeni SAD-u po tim optužbama. Tu presudu je viši sud 20. februara 2017. godine i zvanično potvrdio.

Kim Dotkom tokom suđenja i van suda:

Ko je Kim Dotkom i šta radi

Kim Dotkom je rođen u Nemačkoj i vodio je ekstravagantan način života. Uhapšen je 2012. u dramatičnoj policijskoj raciji na njegovu vilu posle odluke SAD da zatvori njegov sajt.

Ubrzo posle toga izašao je iz zatvora uz kauciju, objavio muzički album, otvorio novu kompaniju za deljenje fajlova nazvanu MEGA, i pokrenuo političku partiju koja je neuspešno učestvovala na novozelandskim izborima 2014. godine.

Kim Dotkom udovoljio milionima "pirata"

Najnoviji projekat Kima Dotkoma, koji nikako da dođe do konačnog „starta“ je Megaupload 2.0, koji će biti mnogo više od sajta za skladištenje i deljenje podataka ili fajlova.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi