Ugroženi milioni Wi-Fi rutera, proverite svoj! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugroženi milioni Wi-Fi rutera, proverite svoj!

Ako koristite neki od ovih uređaja vreme je da mu menjate softver.

 Izvor: MONDO portal.

Portal GSMArena preneo je vest o hitnoj potrebi ažuriranja softvera desetina Netgear Wi-Fi rutera, koje hakeri širom sveta koriste za napad na korisnike i njihove uređaje povezane na te rutere.

Ukupno 31 Netgear ruter je na spisku žrtava, a jedino rešenje je nadogradnja verzije softvera ili kupovina novog rutera, ukoliko je podrška za stari uređaj prestala. Preko internet panela Wi-Fi rutera možete proveriti da li je za vaš model dostupan „update“ i odmah instalirati novi softver ukoliko jeste.

Kako pojačati Wi-Fi internet signal

Internet sajt Trustvawe, koji se bavi onlajn bezbednošću, objavio je propust u softveru Netgear uređaja, koji, ako je uključena opcija „remote management“ može da dozvoli „upad“ hakera na mrežu korisnika i dalje kroz nju na sve povezane uređaje - kompjutere, telefone, tablete, televizore, pa i kućne aparate koji podržavaju Internet of Things mrežu.

Birate Wi-Fi ruter? Vodite računa o ovome! (VIDEO)

Kompanija Netgear izdala je saopštenje i potvrdila da problem postoji, a procena stručnjaka je da je ovim propustom pogođeno više od milion korisnika, verovatno i kod nas, pošto se Netgear oprema prodaje i u Srbiji.

Zbog osetljivosti cele stvari i mogućnosti pravljenja nenamerne greške, listu svih modela, kao i ažuriranja koja bi trebalo što pre izvršiti naći ćete na zvaničnom Netgear sajtu, kao i detaljno uputstvo o ažuriranju sistema.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi