Facebook: 8 stvari koje odmah morate da sklonite | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook: 8 stvari koje odmah morate da sklonite

Pročitajte savete o tome šta bi odmah trebalo da sklonite sa svog Facebook naloga.

 Izvor: MONDO portal.

Portal TechRadar donosi nam priču o tome kako neke stvari koje kačimo na Facebook mogu biti pogubne po našu privatnosti. Neke od tih stvari kačimo potpuno nesvesni rizika koji one nose, dok neke svesno kačimo, rizikujući na taj način još više.

Facebook ukinuo Inbox dugme s porukama

Znamo da je „lajk“ u modernom svetu apsolutni „must have“ i da se živi po premisi „što više to bolje“, ali neke stvari zaista bi trebalo zadržati za sebe - „Keep it secret, keep it safe“, poručuje nam TechRadar, a mi prosleđujemo poruku do vas.

8 stvari koje odmah morate skloniti sa Facebook naloga:

- Broj telefona

Ako ste nekim slučajem ostavili broj telefona na Facebook nalogu sakrijte ga ili još bolje - izbrišite ga!

- Fotke na kojima ste pijani

Internet sve pamti i prikazuje prijatelju vašeg prijatelja. Nikad ne znate kad će fotke na kojima ste opušteni (do daske) videti neke oči koje to ne bi trebalo da vide…

- Vaš datum rođenja

Uz ime, adresu i još koji podatak, datum rođenja je poslednje što kradljivcima identiteta treba da se pretvaraju da ste vi. Lepo je kad vam zatrpaju Facebook zid čestitkama za rođendan, ali ipak, skinite datum sa najveće društvene mreže i onaj ko vas voli ili vam je iskren prijatelj sam će se setiti da vam čestita divan dan.

- Vaša lokacija/adresa

Zašto bi neko znao gde se tačno nalazite, gde živite? To je potpuno bespotrebno otkrivanje vaše privatnosti koja vam samo može nauditi.

- Vi na aerodromu, vi na letovanju, vi na odmoru…

Znate onu priču kad su lopovi opljačkali korisnike koji su kačili svoje porodične slike s letovanja? Hoćete li vi da budete sledeći?

- Ne pričajte o šefu

Saznaće, kažemo vam - saznaće! Kad-tad, saznaće. Nemojte ni sebe, a ni šefa (ili šeficu) dovoditi u neprijatnu situaciju…

- Slike vaših bivših

Jednostavno - obrišite ih! Ne treba da budu na vašem profilu. Sadašnja ili buduća ljubav sigurno će te slike u jednom trenutku iskoristiti protiv vas. Nećete biti „kul“, nego povređeni…

- Sklonite slike koje kvare vašu reputaciju

Svi imamo „onog nekog“ u društvu ko se krevelji kad za to vreme nije i koji se šegači non-stop, pa svi završimo kao kolateralna šteta takvih osoba na slikama. Slobodno sklonite te navalentne ili besramne slike na koje ste pristali samo zato što niste hteli da vas prozivaju u društvu. Uključite pregled tagovanih slika pre nego što omogućite njihovo postavljanje na svoj Facebook zid.

Da li vi imate neki savet, da ga dodamo na listu?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi