Napustite Windows 7, stiže kraj… | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napustite Windows 7, stiže kraj…

Portal NeoWin objavio je zanimljivu priču o Windows 7 operativnom sistemu i zašto bi ga trebalo zameniti za novi OS.

 Izvor: MONDO portal.

Životni ciklus operativnog sistema je prirodna stvar, ma šta o tome mi mislili. Bez obzira na to da li obožavate Windows 7 ili se opirete Windows 10 OS-u - Sedmici dolazi i zvaničan kraj. Microsoft je objavio da je planirani kraj tehničke i svake druge podrške za Windows 7 14. januar 2020. godine.

Najavljen NAJJAČI laptop ikada: Surface Book i7!

Windows 10 Creators Update

Windows 7 izgubio je klasičnu, punu podršku još 2015. godine, a od kraja prethodne godine više se ne instalira na računare Microsoft-ovih partnera. Iz tog razloga, ali i zbog što bržeg prelaska na Windows 10 Microsoft s vremena na vreme ohrabruje pojedince tj. korisnike, a posebno organizacije da se „prebace“ na novi, moderniji operativni sistem. Kako je između Sedmice i Desetke ostala „rupa“, jer Microsoft nije baš za to da se prelazi na Osmicu ili 8.1 verziju, kompanija uglavnom ohrabruje sve da se odluče za Windows 10.

Portal NeoWin podseća korisnike da Windows 10 ima dva velika razloga „ZA“ u odnosu na (pra)stari Windows 7 OS:

- Proizvođači hardvera više ne ažuriraju drajvere za taj OS i
- Windows 10 je bezbedniji i stabilniji.

Danas, on (Windows 7) nije dorastao modernoj tehnologiji niti visokim bezbednosnim zahtevima IT odeljenja. Već sa Windows XP verzijom videli smo da bi kompanije trebale da preduzmu rane korake kako bi izbegle buduće rizike i troškove. Uz Windows 10 korisnicima pružamo najviši nivo bezbednosti i funkcionalnosti koje su poslednja reč tehnologije“, napisano je na Microsoft Nemačka zvaničnom blogu.

„Plavi ekran smrti“ više nije plav!?

Više o Windows 10 operativnom sistemu možete da saznate na linku. Ako vas brine privatnost - neka vas više ne brine! Takođe, uređaje koji koriste Windows 10 i zašto su dobri, pogledajte na linku za povoljnu i premijum kategoriju.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Windows 10 Creators Update
Izvor: Windows.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi