QLED TV kao nova vrsta televizora | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

QLED TV kao nova vrsta televizora

QLED TV je prvi televizor na svetu koji može da reprodukuje 100 odsto trodimenzionalni opseg boja zahvaljujući unapređenoj Quantum dot tehnologiji

  Izvor: Promo/Samsung

Samsung je najavio novu seriju QLED televizora - Q9, Q8 i Q7 - tokom predstavljanja proizvoda ove kompanije za 2017. godinu, koje je održano u Las Vegasu, u okviru CES 2017 sajma.

S obzirom na to da je kvalitet slike i dalje najviši prioritet za korisnike širom sveta, posebno kako dimenzije prosečnog televizora stalno rastu, Samsungovi QLED TV uređaji za 2017. godinu predstavljaju još jedan krupan korak u budućnost.

Nova serija uređaja nudi višestruko bolje performanse u pogledu prikaza boje, jer precizno prikazuje DCI-P3 boje - a kao još jedan podvig, prvi put na svetu, Samsungovi QLED televizori u stanju su da reprodukuju 100 odsto trodimenzionalni opseg boja. To znači da mogu da reprodukuju sve boje, na svim nivoima osvetljenja i da pritom ostanu vidljive i najsuptilnije razlike na maksimumu osvetljenja za QLED - između 1.500 i 2.000 nita.

Najnoviji Galaxy A7, ipak neće u Srbiju!

Januar će za neke Galaxy korisnike biti sjajan!

Trodimenzionalni opseg ("volumen", eng. volume) predstavlja boje koje mogu da se predstave na različitim nivoima osvetljenosti. Na primer, jedan list može da se doživi u celom spektru boja, od žućkasto-zelene do tirkizne, u zavisnosti od nivoa osvetljenosti. Samsung QLED TV ekran može da prikaže čak i suptilne razlike u boji koje potiču od različite osvetljenosti. Ovako detaljno prikazivanje boje ne može se lako postići u okviru tradicionalnih modela dvodimenzionalnog "gamuta" boje.

Ova svojevrsna TV revolucija je rezultat Samsungovog prelaska na Quantum dot tehnologiju - zbog čega TV uređaji sada mogu da prikazuju značajno poboljšan spektar boja sa mnogo više detalja, u odnosu na konvencionalne televizore.

Quantum dot tehnologija omogućava Samsungovim QLED televizorima da prikazuju duboke crne boje i raskošne detalje, bez obzira na to koliko je scena svetla ili tamna, i da li se sadržaj prikazuje u mračnoj ili osvetljenoj prostoriji. Samsungovi QLED televizori mogu da generišu maksimum osvetljenja čak do 1.500 do 2.000 nita, a da to utiče na njihovu sposobnost da boje prikažu tačno i precizno. Sa Quantum dot tehnologijom zasnovanom na leguri metala, više nije neophodno žrtvovati osvetljenost kako bi se unapredilo prikazivanje boja, pri čemu se prikaz boja zadržava na istom nivou bez obzira na širinu ugla gledanja.

Stižu digitalne pilule i uređaji koji se gutaju

QLED TV uređajima, rešili smo probleme koje su svi u svakom domu iskusili; nered od kablova, debeli nosači za zidove i gomila uređaja koji stoje upravo ispod televizora", izjavio je Dejv Das, viši potpredsednik Divizije za elektroniku široke potrošnje i marketing u kompaniji Samsung Electroniks Amerika. "Našom serijom proizvoda za 2017, pažnja ostaje usmerena tamo gde i treba da bude usmerena - na sadržaj na ekranu - a ne na sve ono što se nalazi oko televizora".

Poboljšanja dizajna i upotrebljivosti QLED TV uređaja obuhvataju jedan providan kabl "Invisible Connection“, preko koga svi periferni uređaji mogu da se skupe i povežu na TV. Ovi televizori imaju nosač za zid koji omogućava da se TV lako i brzo fiksira tako da bude sasvim prislonjen na zid. A za one koji više vole da im TV ne bude fiksiran za zid, Samsung nudi dva nova postolja koja su dizajnirana tako da odignu i istaknu QLED TV uređaje kao lepe dodatke enterijeru. Korisnici mogu da odaberu "studio postolje" koje liči na slikarski štafelaj sa slikom, ili elegantno "gravitaciono postolje" koje, kada se pričvrsti na TV, podseća na modernu skulpturu.

 Samsung QLED, TV, CES 2017, Las Vegas Izvor: Promo/Samsung

U 2017. godini Samsung će svoju pažnju usmeriti na evoluciju ponude TV uređaja, donoseći korisnicima jednostavno, sveobuhvatno korisničko iskustvo koje priželjkuju za sve svoje zabavne sadržaje, kad god i gde god ih požele. Na primer, pomoću Samsung Smart Remote pametnog daljinskog upravljača, potrošači mogu da kontrolišu najveći broj uređaja povezanih sa televizorom sa jednog mesta, pomoću jednog uređaja.

Ove godine, interfejs pametnog čvorišta "Smart Hub" je proširen i na pametne telefone, pomoću Samsungove nove i unapređene aplikacije Smart View, koja sada donosi sveobuhvatan pregled svog dostupnog sadržaja na početnoj stranici aplikacije. Tako potrošači mogu da koriste svoje mobilne uređaje da odaberu i pokrenu svoje omiljene televizijske programe i servise za gledanje video sadržaja na zahtev - na svom televizoru, preko Smart View aplikacije za mobilne uređaje. Korisnici takođe mogu da prime obaveštenja o svom omiljenom sadržaju na svoj mobilni uređaj, na primer, o dostupnosti ili vremenu prikazivanja.

Virtuelna realnosti interneta: Bliža i moćnija

Samsung je takođe predstavio dva nova Smart TV servisa za pametne televizore, a to su "Sports", sportski servis koji prikazuje pregled rezultata korisnikovih omiljenih sportskih timova, kao i poslednje i naredne utakmice - a koji se može u potpunosti prilagoditi sopstvenim potrebama; i "Music", muzički servis koji može da identifikuje pesme koje se upravo puštaju u nekom TV programu, među mnogo svojih drugih funkcija.

Pratite CES 2017 priče na MobIT oznaci za najnovije vesti iz Las Vegasa!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi