Open Innovation Challenge: Oni su pobedili! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Open Innovation Challenge: Oni su pobedili!

Tim "First" iz Beograda pobednik je prvog Open Innovation Challenge-a, održanog tokom proteklog vikenda, u organizaciji Sosijete ženeral i Centra za tehnološko preduzetništvo (ICT Hub).

 Izvor: Promo/SoGe

Petočlani tim kreirao je uslugu namenjenu klijentima banke koji istovremeno koriste pametne telefone, društvene mreže, ali ne i usluge mobilnog bankarstva.

"Kroz sistem dobijanja relevantnih poruka od banke, korisnici koji ne koriste m-banking će na ovaj način takođe imati opciju da plaćaju račune sa nekoliko klikova, koristeći interfejs društvenih mreža putem mobilnog telefona", izjavio je Aleksandar Blagojević, član pobedničkog tima.

Na trodnevnom izazovu, u kojem je 80  učesnika različitih poslovnih profila (preduzetnici, dizajneri, zaposleni u kreativnoj i IT industriji, bankari) podeljeno u 15 timova, osmišljena su inovativna rešenja za korisnike finansijskih usluga koje su personalizovane, dostupne non-stop ili namenjene frilens zaposlenima, odnosno stanovništvu.

Tokom dva dana izazova kreirane su ideje koje će doprineti razvoju inovativnog načina razmišljanja u poslovanju i integrisanja sa različitim delatnostima i industrijama.

Open Innovation Challenge je jedinstveni događaj koji Sosijete ženeral prvi put organizuje u Srbiji, sa ciljem da promoviše inovacije kroz osmišljavanje kreativnih rešenja za unapređenje bankarskih usluga.

"Sosijete ženeral banka promoviše razvoj znanja i novih rešenja koja će našim klijentima u budućnosti još više olakšati korišćenje finansijskih usluga", istakao je Dejan Vučinić, izvršni direktor direkcije mreže Sosijete ženeral.

Zamišljen da učesnicima pruži vrednosti na nivou edukacije, umrežavanja sa ostalim takmičarima i temama koje podstiču kreativno razmišljanje, organizatori Open Innovation Challenge omogućiće svim rešenjima koja budu opravdana sa biznis strane, da budu primenjena u praksi.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE


(Promo/Sosijete ženeral)

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi