5 prevaziđenih tehnologija koje se i danas koriste | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 prevaziđenih tehnologija koje se i danas koriste

Da li su i kod vas u upotrebi ili ste ih napustili?

 Izvor: Promo/Funai Electric

Svet se brzo menja, posebno IT svet. Napretkom tehnologije stare uređaje gazi vreme, pa neke legendarne stvari koje smo svi voleli danas ne koristimo. Ipak, nekim čudom, neke od tih stvari i danas žive.

5. Flopi diskovi

Izmišljeni 1970. godine, odavno zaboravljeni i danas se koriste, recimo za čuvanje poverljivih američkih dokumenata u Pentagonu. Američki Pentagon planira da zameni flopi diskove tek krajem sledeće godine.

4. Faks mašine

Zamenili su ih mejlovi i SMS poruke, moderni štampači, ali u Japanu više od 80 odsto biznismena smatra faks ključnom mašinom za posao.

3. Dail-up internet

Zgazili su ga ADSL i danas sve bolji mobilni internet. Ipak, to ne sprečava čak 7 miliona Amerikanaca da i dalje koristi stari Dail-up pristup netu.

2. Pejdžeri

Mobilni telefoni „presudili“ su i pejdžerima, ali se oni i danas koriste za komunikaciju u čak 85 odsto bolnica u SAD, radi lakše komunikacije.

1. Audio i VHS kasete

Prvo CD, a onda i MP3, odnosno YouTube i pre njega video fajlovi, zamenili su kasetaše i video rikordere. Prema nekim informacijama tokom prošle godine prodato je oko 10 miliona VHS kaseta, ali se ove godine prestaje sa proizvodnjom video rikordera. VHS je popularan i danas jer je retro i neki ljude misle da su VHS kasete „kul“.

Da li vi imate nešto da dodate na listu?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi