Prestanite! Sebi škodite… | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prestanite! Sebi škodite…

Ako još uvek koristite neku od ovih lozinki, onda, eto… zaista ne znamo šta bismo rekli!

 Izvor: Promo/Kaspersky Lab

Svakih par meseci radi se novo istraživanje o ponašanju korisnika na internetu i svako od njih ističe da su lozinke koje koriste na svojim onlajn servisima ili računarima i dalje ranjive i TAKO PREDVIDIVE, objavio je britanski portal Metro.

Bez obzira na to što će sad mnogi pomisliti da se to njima ne može desiti, ko će da krade njihove podatke, ko bi hteo nešto njihovo - realnost je da su to najbolje „mušterije“ i verovatno im je lozinka već kompromitovana, kao i njihova privatnost.

Jesu li vas hakovali - proverite!

Danas se krađa podataka koristi za kražu novca, identiteta, za krađu podataka kojima se kasnije plasiraju reklame, ubacuju virusi i „burgije“ u računar, koji prave mesto za krađu daljih korisničkih podataka ili novca.

Nedavno su hakovani Yahoo, Google Mail, Dropbox, LinkedIn i svi korisnici koji su imali neku od ovih lozinki su ugroženi (možda i vi):

- 123456
- password
- welcome
- ninja
- abc123
- 123456789
- 12345678
- sunshine
- princess i
- qwerty.

Istraživanje koje sprovedeno tokom leta, koje je objavio Daily Mail, a na kojem su sarađivali pekinški i Univerzitet iz Lankastera, pokazalo je da čak 73 odsto ispitanika ima salbu, predvidivu lozinku, a da su lozinke drugih korisnika, koji su smatrali da su im lozinke sigurne, „provaljene“ u manje od 100 krugova pogađanja.

Ako ne možete da pamtite lozinke koristite lak način da je napravite, a onda koristite najpopularniji program da ih sve zapamtite i držite na jednom mestu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi