Što ste blokirali, blokirali ste... | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Što ste blokirali, blokirali ste...

Popularan program za suzbijanje reklama sad prima novac da emituje reklame! Acceptable Ads initiative.

 Izvor: Promo/AdBlock/AndroidAuthority/MONDO portal

AdBlock Plus program i ekstenzija za pregledače interneta omogućili su nešto što se zove „Acceptable Ads“ inicijativa, koja omogućva kreiranje „belih lista oglašivača“, čije će se reklame prikazivati korisnicima i pored toga što je blokator reklama na snazi.

Na otvorenoj platformi AdBlock Plus-a biće omogućeno programerima da naprave reklame koji su po „Acceptable Ads initiative“ standardu i one će, ako budu takve, biti na „belim listama“ za prikazivanje. Korisnici će po „default-u“ imati omogućen prikaz reklama sa „belih lista“ AdBlock Plus programa ili ekstenzije, ali će, srećom, moći da ukinu i njih, kako bi opet sakrili sve reklame, ali će to morati da urade u Podešavanjima AdBlock Plus programa ili ekstenzije.

Portal GSMArena navodi da je ovo vrlo zanimljiva odluka ljudi iza AdBlock Plus platforme, koja ide na ruku samo njima - oglašivači moraju da plate da bi se njihove reklame prikazale, a korisnici i dalje vide reklame, iako su ih blokirali (jer neće svi znati da isključe „bele liste“).

Koliko je ovo fer potez AdBlock Plus-a možemo da raspravljamo u komentarima, kao i uvek do sada!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi