Facebook ukinuo blokiranje reklama | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook ukinuo blokiranje reklama

Facebook našao način da "doskoči" AdBlock zaštiti i drugim blokatorima reklama.

 Izvor: thinkstock/guliver/gettyimages
AdBlock, Reklame, Blokator, Blokiranje, Reklama Izvor: Promo/AdBlock/AndroidAuthority/MONDO portal

Najveća društvena mreža našla je način da zaobiđe zaštitu od prikazivanja reklama na svojim stranama, ali će zauzvrat korisnicima pružiti više kontrole nad reklamnim sadržajem.

U poboljšanom panelu "Ad Preferences" Facebook korisniku omogućava da odredi koji tip reklama bi voleo najviše da vidi (jer, moraće da ih gleda), da sazna koji brendovi su ga dodali na listu (iz nekog razloga) i druge opcije, koje će moći da izbriše ili promeni.

Korisnici su u nedavnom istraživanju otkrili da blokiraju reklame jer su invazivne i nasilne, a moguće je da nose i bezbednosne rizike. Iz tih razloga Facebook je ponudio opcije po kojima će prilagoditi reklame, kako one ne bi bile bilo šta od nabrojanog.

Sklonite ovo sa Facebook profila!

Ko vam je gledao Facebook profil?!

Regulatorna tele za oglašavanje i Facebook su se složili da je ovo odlična tačka za dalji razvoj oglasne industrije, koja će omogućiti opstanak besplatnog interneta, koji se dovodi u pitanje.

Facebook nije otkrio mehanizme kojima će zaobići blokatore reklama, ali svetski IT portali ne isključuju mogućnost debelog plaćanja AdBlock Plus i drugim kompanijama da Facebook stave na "belu listu" sajtova koji se ne blokiraju, čak i kad je AdBlock uključen.

Šta vi kažete na sve ovo?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi