10 legendarnih telefona | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 legendarnih telefona

Ovi telefoni bili su jedni od najpopularnijih u proteklih dvadeset i više godina.

  Izvor: Promo/Overstock.com
Top 10 Iconic Cell Phones
Izvor: WatchMojo.com

Danas veliki broj ljudi koristi pametne telefone. Međutim, oni pre dvadeset godina nisu postojali.

U to vreme, bili su popularni neki drugi, mnogo jednostavniji mobilni telefoni, ali u isto vreme telefoni koji su bili veoma bitni. Da ih nije bilo, ko zna kako bi današnji telefoni izgledali i koliko bi bili napredni.

Video snimak koji možete pogledati prikazuje sve one ikonske mobilne telefone koji su godinama unazad privlačili pažnju korisnika. Evo kako su oni izgledali i šta su od funkcija nudili.

Motorola StarTAC, predstavljen 1996. godine. Bio je jedan od najmanjih i najlakših telefona kada se pojavio. Prodatu u više od 60 miliona primeraka.

Samsung Galaxy S3, predstavljen 2012. godine. Te godine bio je popularniji čak i od Apple-ovog iPhone telefona. Dobio je i nadimak „Ubica iPhone telefona“.

Nokia 8110, predstavljen 1996. godine. Telefon koji je bio toliko kul da se pojavio i u Matriks filmu. Čudnog oblika privlačio je veliku pažnju.

Sony Ericsson W800, predstavljen 2005. godine. Iako nije prvi telefon koji je ponudio MP3 plejer, bio je prvi koji je ponudio Walkman fukcije.

T-Mobile Sidekick, predstavljen 2002. godine. Iako nije mogao da se nabavi u našoj zemlji, u Americi je bio veoma popularan. Odmah nakon pojavljivanja je privukao veliku pažnju. Pre svega zbog tada, neobične tastature.

Motorola DynaTAC, predstavljen 1984. godine. Prvi, pravi mobilni telefon na svetu. Prvobitna cena iznosila je neverovatnih 4 hiljade dolara. Mogli ste da razgovarate svega 30 minuta, nakon čega je trebalo puniti telefon deset sati.

Nokia 3310, predstavljen 2000. godine. Prodat u više od 120 miliona primeraka. Gotovo je nemoguće ne pomenuti ovaj model kada su ovakve liste mobilnih telefona u pitanju.

BlackBerry Curve 8900, predstavljen 2009. godine. Telefon kojeg su poslovni korisnici obožavali.

Motorola RAZR V3, predstavljen 2004. godine. Jedan od najbolje dizajniranih mobilnih telefona ikada. Takođe, jedan od najuticajnijih telefona na svetu. Prodat u više od 130 miliona primeraka.

Apple iPhone 3G, predstavljen 2008. godine. iPhone druge generacije „prodrmao“ je svet pametnih telefona. Ne samo da je cena prepolovljena u odnosu na prvi iPhone telefon, već je uređaj nudio i 3G opciju. Nudio je i pristup App Store prodavnici.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA