Samsung razvija 5G sledeće generacije (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung razvija 5G sledeće generacije (VIDEO)

Kompanija trenutno razvija rešenja, koja će omogućiti proizvodnju manjih i energetski efikasnijih 5G uređaja i opreme.

  Izvor: Promo/Samsung

Odeljenje kompanije Samsung zaduženo za proizvodnju telekomunikacione infrastrukture, najavilo je razvoj unapređenih antena i antenskih pojačala, koje će omogućiti proizvodnju manjih i energetski efikasnijih 5G uređaja i opreme.

Nove tehnologije svoju primenu će naći i u 5G baznim stanicama i mobilnim uređajima, a koriste tzv. 28 GHz milimeter wave (mmWave) frekfencijski spektar. Za taj frekfencijski spektar očekuje se da će biti ključan u omogućavanju mobilnih mreža sledeće generacije.

Pogledajte galeriju:

Ovo ostvarenje dokaz je predanosti kompanije Samsung u objedinjavanju tehničkih znanja iz različitih grana poslovanja u inovacije koje predvode industriju“, rekao je izvršni potpredsednik i rukovodilac Next Business odeljenja u Samsungu. „Nastavljamo da ubrzavamo tempo razvoja nove 5G tehnologije. Fokusirani smo na unapređenje uređaja koji doprinose bržoj izgradnji nove generacije mobilnih mreža i uređaja“, dodao je potpredsednikČeun.

Tokom razvoja ovih radio-frekfencijskih tehnologija, Samsung je kreirao novu antenu integrisanu u kućište uređaja, koja objedinjuje desetak antenskih elemenata u modul debljine svega jednog milimetra, što je ključni korak u osmišljavanju kompaktnih rešenja za bazne stanice, ali i za mobilne uređaje.

Samsung je, takođe, razvio trenutno najefikasnija pojačala snage, koja će koristiti mmWave signal kako bi napajala svaku pojedinu antenu. Ova pojačala snage glavni su potrošač električne energije u radio-modulima i pretvaraju signal niske snage uređaja, u signal visoke snage prikladan za emitovanje putem etra. Inovativna pojačala snage kompanije Samsung istovremeno udvostručuju izlaznu snagu i unapređuju energetsku efikasnost za više od 50 odsto.

Samsung je najavio niz ključnih dostignuća u razvoju 5G tehnologije, otkako je počeo sa istraživanjem 2013. godine, kada je kompanija zabeležila prvi gigabajtni prenos u svetu, korišćenjem prototipa tehnologije sledeće generacije. U 2014. godini kompanija je nadmašila taj rezultat i ostvarila stabilan prenos podataka brzinom 1.2 Gbps pri brzini kretanja od 110 kilometara na sat. Nedavno, Samsung je postao prva kompanija koja je osim propustljivosti najavila i prvu demonstraciju prespajanja u mobilnim komunikacijama, korišćenjem višećelijske mmWave mreže.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Samsung’s Latest 5G Milestone: World's First mmWave Multi-cell Handover.
Izvor: Samsung NewsRoom.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA