Isključite ovu Facebook opciju! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isključite ovu Facebook opciju!

Opcija koja radi u pozadini troši bateriju i prati vas non-stop, zato je ugasite!

  Izvor: Getty Images Peter Rainier Ehrhardt.

Aplikacija Facebook na svim mobilnim i PC uređajima koristi vašu lokaciju kako bi pratila vas, vaše prijatelje i predlagala vam nove korisnike za koje mreža pomisli da bi trebalo da ih dodate na listu prijatelja. Zahvaljujući korišćenju podataka dobijenih od GPS modula Facebook prati kretanje, govori koji prijatelji su u blizini i predlaže nove, a to ne samo da troši bateriju više nego što je potrebno, nego nekim korisnicima i smeta (što aplikacija prati svaki njihov korak).

Iz praktičnih (baterija) i bezbednosnih (lociranje i praćenje) razloga ovu opciju bi trebalo isključiti, a Facebook će svakako nastaviti da vam predlaže nove prijatelje na drugi način. Da biste onemogućili pristup lokaciji u Facebook aplikaciji uradite sledeće.

IZBRIŠITE Fejs i Messenger i telefon će "prodisati"!

Android

Otvorite aplikaciju, pređite na poslednju karticu (tri crte), pronađite Account Settings, zatim opciju Location i u njoj Location Services, koje isključite.

iOS

Otvorite aplikaciju, pređite na poslednju karticu (tri crte), pronađite Account Settings, zatim opciju Location i u njoj Location Services, u okviru koje otkačite Never.

Windows Phone/Windows 10 Mobile

Otvorite aplikaciju, pređite na poslednju karticu (tri crte), pronađite Privacy Settings, a nakon otvaranja web Facebook interfejsa u Edge pregledaču uradite kao iz Android uputstva.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA